Tadić: U Vučićevoj Srbiji ne hapse one koji prave murale zločincima, već one koji su protiv

FAB50005 CC62 438F A9A7 9FC08B37BFA6
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Na incidente u Beogradu vezane za mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću i hapšenje aktivistkinje Aide Ćorović reagovao je bivši srbijanski predsjednik Boris Tadić.

Tadić je izrazio podršku aktivistkinji te kazao kako je ovo uobičajena praksa režima Aleksandra Vučića.

“U Vučićevoj Srbiji ne hapse one koji prave murale ratnim zločincima i slave ih, već one koji izražavaju opravdani bunt protiv toga. Podrška Aidi Ćorović i svima koji imaju hrabrosti da se suprotstave režimu koji slavi zločine”, napisao je na Twitteru Tadić.

Epilog sinoćnjih protesta u Beogradu je šest privedenih osoba, zbog, kako je navedeno, narušavanja javnog reda i mira u zoni nedozvolјenog javnog okuplјanja, a povodom namjere da uklone mural presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Podsjetimo, nakon što su u Beogradu uhapšene aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović, jer su mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću gađale jajima, u centru ovog grada okupila se grupa demonstranata koji zahtijevaju da mural bude uklonjen.

Mural s likom Ratka Mladića, haškog osuđenika i bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, osvanuo je nedavno na uglu ulica Alekse Nenadovića i Njegoševe, na Vračaru. Dan kasnije nepoznata osoba docrtala je na Mladićevim rukama krv, aludirajući na zločine koji su počinjeni u BiH.