Tajne Haalandovog uspjeha: Poseban režim spavanja, 6.000 kalorija i filtrirana voda

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Norveški menadžer Stale Solbakken nedavno je Sportsmailu o Erlingu Haalandu rekao nešto upečatljivo:

“Njegovo tijelo i dalje napreduje, on i dalje raste. Ako ga pogledate sada i prije 12 mjeseci, možete vidjeti malu razliku. On ovo shvata vrlo ozbiljno.”

I otac norveške superzvijezde Alfie potvrđuje da je napadač profesionalniji nego ikad. Izvori u Dortmundu kažu da je neko vrijeme bio potpuno posvećen usavršavanju, ne samo svojih sposobnosti već i tjelesne građe.

Tajne uspjeha

A to počinje s osnovama: spavanjem. Haaland je opsjednut pravilnim snom i načinom na koji on poboljšava performanse, opisujući ga kao “možda najvažniju stvar u životu”. Stoga je radio na usavršavanju rutine.

Nekoliko sati prije nego što legne, Haaland nosi narandžasto zatamnjene naočale koje odbijaju plavičasto svjetlo digitalnih ekrana. Većinu noći spava već između 22 i 22,30, a elektronske uređaje isključuje puno prije toga. Mobitel mu je na avionskom modu kako ga niko ne bi mogao ometati, piše Daily Mail.

Poseban prsten

Na prstu nosi prsten koji mu mjeri kvalitet sna, temperaturu, stres i otkucaje srca. I na krvnim pretragama postiže dobre rezultate. Zbog svega toga Haalanda su poredili sa Zlatanom Ibrahimovićem, ali za Calluma Walsha iz Newcastle Uniteda “Haaland je više poput Cristiana Ronalda jer misli na svaki aspekt”.

Haaland slijedi i poseban režim prehrane. U danu unosi 6.000 kalorija jedući iznutrice, poput srca i jetre. Iznutrice su bogate vitaminom B12 i folatom te obiluju mineralima poput željeza, magnezija, selena i cinka te vitaminima A, D, E i K, kao i proteinima. Pije isključivo filtriranu vodu.

GODISNJICA
MARKETING