Takmičari iz BiH hrle prema finalu: Martina iz Kaknja raspametila publiku

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Nastup u sinoćnjim “Zvezdama Granda”, koji je oduševio publiku bio je duel Raje Simonovića iz tima Snežane Đurišić i Martine Jozinović iz Kaknja, koja ove sezone brani boje tima Marije Šerifović.

“Moja posljednja i prva ljubavi” 

Numerom “Moja posljednja i prva ljubavi” Tereze Kesovije Martina je raspametila studio i potpuno očekivano dobila svih šest glasova stručnog žirija i tako sebi obezbijedila direktan prolaz u četvrt finale.

Međutim, Rajo ovoga puta nije imao toliko sreće te se izborio za četiri glasa koja ga vode u baraž.

S obzirom da se Đorđe David jedini nećkao kada je u pitanju glas za Martinu, Saša Popović želio je da čuje prvo njegovo mišljenje.

Martina Jozinović - Avaz

Martina Jozinović. Grand.rs

– Pa ovako, Martina ovo je po mom mišljenju tvoje najlošije pojavljivanje od početka takmičenja – počeo je da obrazlaže roker zbog čega je Popović negodovao.

Ti si neko ko caruje u visinima

– Evo neću da nastavim da pričam! U redu, super si i ćao. Pusti me da završim. Ti si neko ko caruje u visinima, neko si ko je u žiži pet ili šest kandidata, ali Terezu sam slušao u mnogo boljim varijantama. Kao da si imala neki mali strah od te pjesme. Čak ti je dolazilo i do promjene boje kada si odlazila na refren. Ja ti samo ukazujem na stvari koje ne bi trebale da ti se dešavaju kao pjevaču koga ja uvažavam. Kao Popović te brani od mene, pa ja sam za tebe čovječe, da se razumijemo– objasnio je Đorđe i dodao da smatra daje Rajo zaslužio ipak pet glasova.

Kritike na račun izbora Martinine druge pjesme uslijedile su i od Milija, a to je posebno zamjerio mentorki Mariji Šerifović.

– Tebi je suđeno šest glasova, ali potrudila se Marija, ova pjesma je jedna od najvećih frljoka koje je uradila za ove tri sezone – kroz smijeh je objasnio Mili.

Iz Bosne i Hercegovine dalje su se direktno plasirali, pored Martine, Josip Nedić iz Orašja, Sara Milivojević iz Brčkog te Dženan Rakić iz Bihaća kroz baraž.

Iz takmičenje je ispala Marija Previšić iz Neuma.