Portal 072info

Takmičenje mladih BiH u pisanju najljepših pisama

takmicenje-posteBH Pošta zajedno sa Hrvatskom poštom Mostar i Poštama Srpske organizira izbor najljepšeg pisma mladih u BiH.

Takmičenje je dio međunarodnog takmičenja koje organiziraju Svjetska poštanska unija (UPU) i UNESCO kako bi potaknuli razvijanje umijeća pisanja te promicanje međunarodnog prijateljstva.

Pismo, koje će na natjecanju predstavljati BiH, odabrat će stručni žiri i poslati ga Međunarodnom uredu gdje će ući u konkurenciju za izbor najljepšeg pisma mladih u svijetu – priopćeno je iz Hrvatske pošte Mostar.

Tema ovogodišnjeg takmičenja glasi: “Napiši pismo i opiši kako muzika utječe na naše živote”.

Na takmičenju mogu sudjelovati mladi do 15 godina starosti, a otvoreno je do 1. 4. 2014. godine.

Troje prvoplasiranih učenika bit će nagrađeni tablet računalima i novčanim nagradama (500, 300 i 200 KM) kao i njihovi nastavnici maternjeg jezika (100 KM).
Narednih sedam učenika dobit će MP5 player, a autori svih odabranih radova dobit će poklon pakete sva tri bh. poštanska operatora.

Osim pobjednika odnosno predstavnika BiH na međunarodnom takmičenju, domaći Žiri izabrat će još devet radova za posebne nagrade kao i najkreativnije pismo. Nagrade za najbolje radove osigurali su poštanski operateri u BiH i Državna agencija za poštanski promet. Imena nagrađenih učenika bit će objavljena u medijima, a pobjedničko pismo na web. stranicama bh. poštanskih operatera.

Svečana dodjela nagrada pobjednicima na državnom nivou planirana je za maj 2014. godine u Mostaru.

Više informacija o takmičenju u pisanju pisama možete dobiti na službenoj Facebook stranici HP Mostar (www.facebook.com/HrvatskapostaMostar) , kao i BH Pošte (https://www.facebook.com/BhPosta) ili web stranici http://www.posta.ba/vijesti/1/0/146.html, te putem telefona 036/445-092

Podijelite članak