Taksista iz Zenice htio zaklati sugrađanina

9A0CEAA3 EE86 4937 A3D6 63339978638C

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv 42-godišnjeg taksiste Dragana Miladinovića zbog nasilnog upada u tuđi stan u kojem je razvalio vrata, lupao po zidovima i vratima, te se opirao policiji pri hapšenju.

PRIJETNJE I PSOVKE

Miladinović je 11. avgusta 2021. u Ulici Zije Dizdarevića u Zenici neovlašteno ušao u stan P. A, u kojem su se nalazili S. J, P. L. A. i njeno dvoje maloljetne djece. Udarao je nogama i rukama u ulazna vrata dok ih nije razvalio.

– Ušao je u stan u namjeri da se obračuna sa P. A. Obišao je prostorije udarajući nogama i rukama po vratima i zidovima stana, čime je pričinio štetu P. A. od oko 1.500 KM. Sve to vrijeme je vikao: “J…. li vam mamu, poklat ću vas sve, gdje je P. A, nemojte da ga krijete, ubiću ga čim ga vidim”. Kada se uvjerio da P. A. nije tu, napustio je stan, stoji u optužnici. Istoga dana u 17.50 sati u Ulici Zije Dizdarevića Miladinović je iz UO Caffe bar Blatuša ugledao P. A, kojeg je prethodno tražio, a koji je bio u društvu djevojke A. E, te je krenuo prema njima u namjeri da se obračuna sa P. A. U tome su ga spriječila lica koja su bila sa njim u društvu.

Dok su P. A. i A. E. sjedili na klupi, došao je do njih svojim taksijem, izašao i krenuo prema P. A. mašući rukama, da bi u tom momentu A. E. odgurnula P. A. i rekla da idu kući. Optuženi je zaprijetio: “J…. mu majku. Daj mi pištolj da ga završim. J…. vam balijsku mater”. Istoga dana oko 18.10 sati ispred zgrade u Ulici Zije Dizdarevića Miladinovića je pronašla policijska patrola koju su pozvali P. L. i S. J. Kad su mu policajci rekli da će ga uhapsiti, on im se usprotivio.

”Nećete me hapsiti, niste vi dovoljno jaki za to, j…. vam majku, nećete me voditi”, a kada su krenuli prema njemu, počeo je pružati otpor mašući rukama.

HRVANJE S POLICIJOM

Tokom hrvanja sa trojicom policajaca Miladinović je jednog od njih sapleo. Na zemlji su se našli optuženi i dva policajca koji su mu nekako uspjeli saviti ruke, savladati ga, te privesti u PS Centar. Prilikom borbe sa taksistom policajci su zadobili lakše povrede u vidu oguljotina i podliva.

Prethodni članakLejletu-l-miradž nastupa u nedjelju: Prilika da preispitamo svoj odnos prema namazu
Sljedeći članakZastrašujući detalji silovanja maloljetnice u Busovači | Dirao je po grudima i vagini, opekao cigaretom jer se pokušala oduprijeti – Onda joj je svukao šorc…