Screenshot 1 127
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 28, 2021 @ 10:30
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Prije mjesec dana jedan taksista na sarajevskom aerodromu odbio je vožnju putniku sa štakama jer je ruta, prema njegovom mišljenju, bila prekratka. Danas nam stiže novi slučaj sa istog mjesta – štanda Sarajevo-taxija, jer ovaj put vozač odbija upaliti taksimetar. Kako nam je kazao naš čitatelj, koji je redakciji portala Klix.ba ustupio i snimak koji je napravio, vozač Sarajevo-taxija nije želio uključiti taksimetar, već je očito želio naplatiti fiksnu cijenu koju je proizvoljno kreirao.

NER FIT

Takvi slučajevi su se dešavali i ranije, pa su vozači taksija sa štanda na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu putnicima željeli naplatiti 30 KM ili više za rutu koja inače košta 10-15 KM, što podrazumijeva da taksimetar neće biti ni upaljen.

Nerijetka su svjedočenja da se stranim putnicima, odnosno turistima koji su došli uživati u glavnom gradu BiH, cijene taxi usluga konvertuju u eure, što također nije dozvoljeno.

Čitatelj koji nam je prijavio današnji slučaj kaže da ga je taksista i vrijeđao, a da je problem riješen tako što je pozvao Crveni taxi, koji ga je bez problema odvezao na željenu lokaciju.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Na sve ovo taksista je u kameru poručio da putnik laže, ali se ponovo postavlja pitanje zbog čega bi mnogi putnici lagali?

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta je kazao da samo inspekcija može reagovati i sankcionisati prekršioce.

Iz Kantonalne saobraćajne inspekcije prije mjesec su nam kazali da kotinuirano vrše i inspekcijske kontrole javnog vanlinijskog prijevoza putnika, odnosno taksi prijevoza na području Kantona Sarajevo, a tom prilikom su pozvali građane da prijave sve nepravilnosti i detalje kako bi mogli ispitati slučaj i eventualno sankcionisati one koji se ne pridržavaju pravila.

LIDER