Portal 072info

“Taksista” namamio pa pokušao silovati petnaestogodišnjakinju: Jesi li imala momaka, znaš li kako je to lijepo…

Brčanskoj policiji u subotu je prijavljen pokušaj silovanja 15-godišnje djevojčice i u toku je istraga kojom će se utvrditi navodi prijave.

– Policija Distrikta Brčko 26. avgusta u večernjim satima zaprimila je telefonsku prijavu o pokušaju silovanja. Odmah nakon prijave na mjesto događaja izašla je policija i poduzela mjere iz svoje nadležnosti. Nakon prikupljenih informacija o prijavljenoj osobi i oštećenoj, obaviješteno je Tužilaštvo Distrikta Brčko, pod čijim nadzorom i uputama se poduzimaju određene mjere i radnje. Nakon utvrđivanja činjenica bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu, rekli su nam iz brčanske policije.

Pokrenuta peticija

U međuvremenu, na internetu se pojavila online peticija u kojoj građani traže zatvorsku kaznu za silovatelja Mirsada Hodžića, zvanog Miko taksista, iz Omerbegovaca kod Brčkog.

U peticiji, koju je pokrenula majka djevojčice, su objavljeni svi detalji ovog gnusnog čina.

– Moja kćerka je 26. avgusta otišla kod drugarice koja je živi kod stadiona. Sjedili su ispred Aminine kuće kada se začulo lupanje iza zida stadiona. Potom se pojavio Mirsad Hodžić, koji ih je pitao da mu pomognu da pridrže cijev za vodu koju treba uvrnuti, jer ne može sam. Moja kćerka je ustala da mu pomogne, ne pretpostavljajući šta će se desiti. Dotični ju je uvukao u pomoćnu prostoriju igrališta, podupro je vrata kolicima s krečom i sa dva kamena, i počeo je dirati. “Vidi kako si se razrasla, de skini grudnjak da vidim, ako ti si*e stvarno ovako stoje, onda si za j**ati. Sigurno si imala više momaka, znaš kako je to lijepo”, rekao je on mom djetetu – navela je majka u peticiji.

Curica je, navodi dalje majka, plakala i molila da je pusti, pokušavala pobjeći, a napadač nije odustajao.

Uspjela je odgurnuti kolica i cigle te pobjeći kod drugarice plačući.

Zaprijetio djevojčici

Potom je takasista, napisala je majka, zaprijetio djevojčici da će joj se odužiti u gradu, te se djevojčica sada boji krenuti i u školu.

– Kada su gada priveli, on je rekao da je ona to tražila, i tako se ponašala. Ispade da je moje dijete njega htjelo napastvovati, a ne on nju. Izjavio je i da je moje dijete nemoralno, da se vucara sa svakim, pa eto i on bi!! Da ga hoće Bog kazniti – navela je majka u peticiji.

Peticiju možete pogledati ovdje.

 

Ilegalni taksista

Nakon objave teksta, redakciju portala Avaz.ba kontaktirao je Miralem Čolaković, predsjednik Udruženja “Moj taxi” Brčko Distrikt.

Kako tvrdi Čolaković, Hodžić, zvani Miko taksista, nije član njihovog udruženja.

– On uopće nije taksista. Činjenica je da on vozi ljude, ali je on divlji taksista, bavi se ovim poslom ilegalno. Ograđujemo se da je član našeg udruženja – kaže Čolaković u telefonskom razgovoru za Avaz.ba.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box