AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka jučer je imao trening u Zenici, ali je imao i posebnog gosta. Zbog njega je u Zenicu iz Bijeljine stigla talentovana atletičarka Ema Kovač. Djevojčica je došla kako bi se upoznala s Amelom, a a nagrada je bila zajednički trening.

– U životu uvijek imaš izbor, biti dobar čovjek ili pokušati biti dobar čovjek! U životu uvijek imaš izbor sačuvati svoje znanje, koje ti je neko poklonio, samo za sebe, ili ga nesebično dijeliti dalje…

Moj izbor je biti dobar čovjek, najbolji što mogu i svoje znanje i iskustvo dijeliti nesebično dalje. Danas sam imao zadovoljstvo provesti nekoliko sati u društvu mlade i perspektivne Eme Kovač, koja je upijala svaki moj savjet, koja mi je ukazala ogromnu čast, slušajući sve ono sto govorim! Ema je iz Bijeljine u Zenicu došla samo da bismo se upoznali i slikali, a na kraju smo odradili trening i pomogli jedno drugom, a sto je još bitnije – razvili prijateljstvo za cijeli život!

Radujem se svakom novom dječaku i djevojčici, koji žele svoj život posvetiti atletici. Neću i ne mogu ih lagati da će biti lako, jer neće, ali rad i odricanje jednog dana će se isplatiti! Emi želim mnogo sreće u nastavku karijere i mnogo strpljenja, jer će joj biti potrebno i nadam se da ćemo se uskoro radovati njenim dobrim rezultatima. I njenim i od ostalih mladih atletičara, koji tek dolaze – objavio je Tuka na društvenim mrežama.

❤️ U životu uvijek imas izbor, biti dobar čovjek ili pokušati biti dobar čovjek! U životu imas uvijek imas izbor…

Objavljuje Amel TukaPonedjeljak, 22. ožujka 2021.