Tanka je linija između udvaranja i ljubaznosti, a evo kako je možete prepoznati

Screenshot 6 10
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Sigurno smo svi bar jednom u životu iskusili osobu čije nam je ponašanje ostalo velika misterija. I dok su muškarci navikli da govore za žene da su komplikovane, a žene da su muškarci, istina je da svi nosimo svoje ‘bubice’, a neke su čak i zajedničke.

Udvaranje je od davnina sastavni dio komunikacije, no kada graniči sa ljubaznosti, granica je veoma tanka.

Neki od nas su prirodno ljubazniji i više prijateljski nastrojeni, pa se često zna desiti da to protumačimo kao udvaranje. Ipak, postoje stvari koje nas, koliko god se trudili sakriti istinu, odaju.

“Slučajni” dodiri

Ako osoba s kojom komunicirate ne propušta priliku da vas uhvati za ruku, dohvati rame ili bude u vašoj blizini, postoji velika vjerovatnoća da je zainteresovana za vas. Također, ukoliko primjetite da je zagrljaj nešto duži nego što je uobičajeno za prijatelje, to je znak da želi nešto više.

Oči su ogledalo duše

Intenzivni pogledi jedan su od najsigurnijih znakova da se ne radi o prijateljskoj ljubaznosti nego o udvaranju. Također, ako uhvatite da vas osoba gleda krajičkom oka, čak i kada ste u velikom društvu, sasvim je jasno o čemu se radi.

Specifična pitanja

Osoba koja je zainteresovana za vas ima zacrtan cilj koji upravo razlikuje prijateljsku ljubaznost i udvaranje. Prijateljski su razgovori opušteni, a kada se udvaramo pokušavamo što bolje upoznati osobu i približiti joj se.

Pokušajte uporediti kako se ponaša prema drugima

Promatrajte ponašanje te osobe prema drugim ljudima. To je jedan od najvećih pokazatelja da li je osoba prema vama nastrojena prijateljski ili želi nešto više. Ukoliko s vama radi stvari koje s drugima ne prakticira, nema dileme da tu postoji nešto više od prijateljstva.

Komplimenti, komplimenti

Ponekad komplimenti ne znače nužno udvaranje, oni su odraz i ljubaznosti. No, obratite pažnju kakvi su komplimenti koje vam osoba upućuje. Ukoliko su oni tipa “Lijepa ti je haljina, frizura i sl.” onda je najvjerovatnije riječ o ljubaznosti. Također, probajte primijetiti da li je osoba inače sklona dijeljenju komplimenata.

Ako ste prepoznali neke od ovih znakova kod sebe ili dotične osobe, možda je vrijeme da preispitate svoj odnos s njom, ali i svoje osjećaje.