Portal 072info

Tarik Kaljanac o životu u New Yorku: “Fali mi još 116 dolara da sakupim prvi milion”

Njujork je prelijep, u pretprazničnim danima nestvaran i čudan, riječi su kojima je maneken Tarik Kaljanac pokušao opisati grad u kojem živi posljednjih mjeseci. Sarajlija koji je 2010. godine osvojio titulu Mister Universe Modela u Venecueli, uveliko gradi svoju internacionalnu karijeru i više je nego zadovoljan postignutim. 

– Ispunio sam 99 posto zacrtanih cijeljeva za 2014. godinu. Njujork me je dosta promijenio, donio mi je iskustva koja se ne mogu kupiti novcem. U ovoj godini sve mi se promijenilo za 360 stepeni. Prvo sam boravio u Hong Kongu, pa sam stigao u Sjedinjene Američke Države – govori Kaljanac.

Sarajlija je za kratko vrijeme dobio priliku da sarađuje s velikim imenima iz modnog svijeta. 

– Nije lako biti novo lice u Njujorku i dobiti velike poslove, ali uz vjeru u Boga, u sebe i naporan rad, ništa nije teško pa sam se tako izborio za saradju sa poznatim svjetskim fotografima Brusom Veberom (Bruce Weber) i Stivenom Klajnom (steven Klein), bio sam dio božićne kampanje za “Kohls”, radio sam prezentaciju za “Ralph Lauren”, “showroom” za “Hugo Boss”, editorijal za “Maxim magazine” – nabraja Kaljanac. 

I zarada je na zavidnom nivou, dodaje Tarik, koji je u svom rodnom gradu neko vrijeme radio i kao personalni trener. 

– Fali mi još 116 dolara da sakupim prvi milion i ne samo da ću se u Sarajevo dovesti Cadillacom iz šezdesetih nego je to mala stvar – našalio se maneken. 

Meksiko, Havaji, Evropa

Iako je Nova godina na pragu, Tarik još nije donio odluku kako će iskoristiti slobodno vrijeme. 

– Začaran sam Njujorkom, njegovim uređenjem, atmosferom na ulici, ljudima i njihovim ponašanjem. Praznike želim provesti negdje drugo. U užem izboru su Meksiko, Havaji, a možda čak doletim do Evrope negdje, mnogo sam poželio. U sam planirao dolazak u Sarajevo, ali sam od toga odustao zbog ponude za snimanje u Las Vegasu – govori Kaljanac te dodaje da se u dalekoj zemlji najviše druži s Edisom Ljusom, ali i da je sretan što je stekao mnoga druga prijateljstva.

avaz.ba