Taste Atlas uvrstio dva sira iz BiH među najboljih 100 na svijetu

Taste Atlas uvrstio dva sira iz BiH među najboljih 100 na svijetu

U novom izvještaju o najboljim sirevima u svijetu, objavljenom nedavno, istaknuto je da se dva sira iz Bosne i Hercegovine nalaze među najboljima na svjetskoj listi.

Livanjski sir, često poznat po svojoj jedinstvenoj teksturi i bogatom okusu, zauzeo je značajno 60. mjesto na listi. Ovaj sir, koji potiče iz regije Livno, osvaja svojom autentičnom aromom i tradicionalnim proizvodnim metodama.

Na 64. mjestu nalazi se sir iz Mijeha, Nevesinje, koji također predstavlja ponos ovog regiona. Sa svojom karakterističnom kombinacijom bogatog okusa i kvalitetne teksture, ovaj sir privlači pažnju ljubitelja sira širom svijeta.

Osim sira iz Bosne i Hercegovine, na listi koju je objavio Tasteatlas se nalaze mnogi drugi izuzetni sirevi iz različitih dijelova svijeta, svaki sa svojim jedinstvenim karakteristikama i tradicijama proizvodnje.

Ova lista pruža uvid u bogatstvo i raznolikostsvjetske sirarske industrije, te ističe važnost i ugled koji siri iz Bosne i Hercegovine uživaju među globalnom zajednicom ljubitelja sira.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS