Tegeltija: Cilj je unaprijediti položaj osobama s invaliditetom

2 29

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Banjoj Luci s predsjednikom Organizacije amputiraca „UDAS“ Željkom Volašem.

Na sastanku je razgovarano o ekonomskom, socijalnom i zdravstvenom položaju ove populacije sa ciljem unapređenja položaja osoba s invaliditetom, a poseban akcenat stavljen je na pomoć žrtvama mina, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom naglasio podršku realizaciji svih projekata koji za cilj imaju pomoć osobama s invaliditetom da budu ravnopravni članovi društvene zajednice, te u tom kontekstu istakao značaj Savjeta za osobe s invaliditetom BiH, koje, kao stručno, savjetodavno, interresorno i koordinirajuće tijelo Vijeća ministara BiH, radi na pitanjima prava osoba s invaliditetom.

Tokom razgovora predsjedavajući Tegeltija je naglasio značaj zajedničke saradnje na poboljšanju kvaliteta ove kategorije stanovništva, unapređenja postojećih pravilnika za osobe s invaliditetom, te promocije ljudskih prava osoba s invaliditetom.