Tegeltija donio odluku o smjeni Podžića

tegeltija
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

SARAJEVO – Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija donio je danas odluku o smjeni ministra odbrane Sifeta Podžića.

Predsjedavajući Savjeta ministara, koji je odgovoran za usklađivanje ustavnih odnosa Savjeta ministara sa radom Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH, entitetima i Brčko Distriktom, kao i za usklađivanje rada Savjeta ministara, ovu odluku je donio nakon što je ministar Podžić prekršio Zakon o odbrani BiH u načinu rada i odlučivanja i jednostranim potezima narušio vladavinu prava i unutrašnje povjerenje, te diplomatske odnose i inostranu saradnju, saopšteno je iz Savjeta ministara.

ČITAJ JOŠ:  Djeca iz Konjević Polja od sutra u školskim klupama

Odluku o smjeni ministra odbrane, Tegeltija je uputio u Parlamentarnu skupštinu BiH.

Ranije danas predsjedavajući Savjeta ministara uputio je pismo ministru odbrane sa zahtjevom da stavi van snage Odluku o realizaciji mjera i aktivnosti na organizaciji vojne vježbe “Manjača 21”, a kojom se odgađa vojna vježba koju su planirale Oružane snage BiH i Vojska Srbije na Manjači od 9. do 16. oktobra.

Predsjedavajući Savjeta ministara u pismu je, između ostalog, istakao da razlozi za odgađanje realizacije vojne vježbe “Manjača 21” nemaju uporište, te naveo da će, ukoliko ministar odbrane u Savjetu ministara ne postupi po istom, biti prinuđen da postupi u skladu sa ovlaštenjima predsjedavajućeg Savjeta ministara iz Zakona o Savjetu ministara. 

ČITAJ JOŠ:  Posljednje informacije: Povoljni uslovi za vožnju, na Doljanima čekanje sat vremena
GODISNJICA
MARKETING