Tegeltija nagovijestio da bi se Dodik mogao sastati s Erdoanom: Samoizolovati se od ostatka svijeta bilo bi štetno za RS

oš je neizvjesno da li će Milorad Dodik prisustvovati u petak sastanku članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan) koji dolazi u službenu posjetu BiH.

– Ni član Predsjedništva Milorad Dodik, niti njegov kabinet još nisu dali nikakvu informaciju o tome da li će on i prisustvovati tim sastancima – naveo je Dodikov savjetnik Radovan Kovačević.

Kovačević je rekao još nije ni utvrđen zvanični protokol te posjete niti ga je Protokol Predsjedništva BiH uputio Dodiku i tražio od njega izjašnjenje da li će prisustvovati sastancima.

Ipak, da bi Dodik mogao prisustvovati sastanku nagovijestio je njegov savjetnik Milan Tegeltija.

On je na Twitteru podijelio tekst pod naslovom: “Erdoan dolazi u petak u BiH, Dodik stiže na sastanak” te u opisu naveo:

– Opet spin! NSRS nikada nije donijela odluku da će se predstavnici Republike Srpske samoizolovati od ostatka svijeta i da niko iz Republike Srpske neće razgovarati sa predstavnicima drugih država, morali bi biti nerazumni, glupi jer bi to bilo na štetu RS – naveo je Tegeltija.

Tegeltijin status
  • Tegeltijin status
  • Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE