Tegeltija posramio Sarajlije i sport u glavnom gradu: Banjaluka i RS dominira u najvažnijim sportovima, klubovi iz SA nam ne mogu biti konkurenti

Tegeltija posramio Sarajlije i sport u glavnom gradu: Banjaluka i RS dominira u najvažnijim sportovima, klubovi iz SA nam ne mogu biti konkurenti

Savjetnik Milorada Dodika i bivši predsjednik FK Borac Banja Luka, Milan Tegeltija na društvenim mrežama je komentarisao stanje u bh. sportu, a kojeg se najviše trebaju postidjeti Sarajlije.

Sarajlije godinama unazad nemaju šampiona u najpopularnijim timskim sportovima, te je Tegeltija sa pravom rekao da ostalim klubovima, sarajevski možda i nisu konkurencija.

Tegeltija je kritikovao Sarajevo, za koje ističe da je veoma toksična i nefunkcionalna sredina te da kao takva više ne može proizvoditi uspješne sportske kolektive.

“Banjaluka i Republika Srpska dominira u najvažnijim sportovima u BiH. FK Borac fudbalski šampion i finalista kupa, KK Borac i KK Igokea u finalu play off-a košarkaškog prvenstva, RK Borac osvajač Kupa i Viceprvak! Golemo!

U sportu u BiH nema stranaca da forsiraju i vode SA klubove, da “handre” druge i nameću rješenja, i tu se onda, kad SA spadne samo na sebe pokazuje koliko taj unutrašnji otrov koji je proizvela politika u SA jede iznutra samo SA ali i sve ostale s kojima su u vezi.

Disfunkcionalno društvo ne može da proizvodi uspješne sportske kolektive kao društvenu nadgradnju. Nemogućnost SA klubova da u bilo kojem sportu u BiH budu konkurentni klubovima iz BL ili MO, pokazuje da je SA otrovna i disfunkcionalna sredina i taj otrov je najveći problem BiH”, napisao je Tegeltija.

Podsjetimo, FK Željezničar se ove godine jedva spasio ispadanja u niži rang, a već godinama “kubure” sa finansijama. Kup BiH su zadnji put osvojili 2017. godine, a najmlađi se navijači i ne sjećaju titule prvaka iz 2012. godine. Situacija u KK Bosna već godinama nije sjajna, a još gora je u RK Bosna. Jedini predstavnik grada Sarajeva u evropskim takmičenjima će biti FK Sarajevo, ali su se i oni počeli zadovoljavati četvrtim mjestima i konferencijskim ligama.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica