Tegeltija: SDA ovladava pravosuđem

Tegeltija: SDA ovladava pravosuđem

Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, rekao je da je premještaj Gordane Tadić sa funkcije glavnog tužioca BiH konačan korak SDA da ovlada pravosuđem BiH, što je on, kako je istakao, najavio kada je dao ostavku na mjesto predsjednika VSTS-a.

– Prvostepena odluka VSTS-a o premještanju Gordane Tadić sa pozicije Gordane Tadić je konačni korak u potpunom ovladavanju SDA nad pravosuđem na nivou BiH, koji sam najavio još prije šest mjeseci kada sam davao ostavku na mjesto predsjednika VSTS, rekao je Srni Tegeltija.

Diktatura SDA

Tegeltija je podsjetio na cijelu igru u vezi sa zahtjevom za njegovu smjenu i ostavke koju je dao na funkciju predsjednika VSTS-a.

– Ko god ima neke sumnje u to, neka pogleda moju konferenciju za štampu iz tog vremena i izjave koje sam tim povodom dao i najavio ova dešavanja – naveo je Tegeltija.

On je dodao da ova odluka još nije pravosnažna i da treba sačekati i vidjeti kakva će biti odluka drugostepene komisije i sačekati eventualno trećestepenu odluku VSTS-a u cjelini.

Tegeltija je ponovio da je ova odluka posljednja stepenica u apsolutnom ovladavanju pravosuđem na nivou BiH od strane SDA i Bakira Izetbegovića u šta ne treba imati nikakvu sumnju.

– Ukoliko ovakva odluka ostane i do kraja drugostepenog i eventualno trećestepenog postupka računajte na potpunu diktaturu SDA u BiH. Iako će posljedice ovakve odluke, ukoliko ostane i na kraju postupka, trpjeti svi protivnici SDA, ona će posebno teške posljedice imati prema Republici Srpskoj, jer SDA dobija u ruke oružje koje im je jedino falilo za uvođenje potpune diktature – obrazložio je Tegeltija.

On je dodao da ne želi da komentariše sadržaj prekršaja za koji je Tadićeva proglašena krivom i mjeru koja joj je izrečena jer je to potpuno pravno smiješna odluka i neprimjerena takvom disciplinskom prekršaju “čak i ako bi takvog prekršaja i bilo, a nema ga”.

Nepravična odluka

– U svakom slučaju ovo nije samo nedemokratska i nepravična odluka već vrlo opasna odluka, koja u svojim konačnim konsekvencema može imati vrlo ozbiljne i nepredvidive posljedice – zaključio je Tegeltija.

Gordana Tadić smijenjena je sa mjesta glavnog tužioca BiH, saopštio je Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ nakon odluke prvostepene disciplinske komisije za tužioce.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE