Tegeltija: Važnost medija došla do izražaja u jeku pandemije koronavirusa

Podijelite vijest

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija uputio je čestitku novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u BiH, kao i drugim zaposlenima u sredstvima javnog informiranja u povodu 3. maja, Svjetskog dana slobode medija. 

– Ovaj datum podsjeća nas na to koliko je odgovorna uloga novinara koji se, tragajući svakodnevno za istinom, bore za slobodno, demokratsko i prosperitetno društvo. Važnost prenošenja tačnih, blagovremenih i provjerenih informacija došla je u punom kapacitetu do izražaja u jeku pandemije koronavirusa – naveo je Tegeltija.

Dodao je kako posebno priznanje, kao i zahvalnost, upućuje novinarima, fotoreporterima, snimateljima i tehničkim ekipama na terenu i u redakcijama koji su u vanrednim i složenim okolnostima odgovorno, tačno i blagovremeno informirali cjelokupnu javnost u BiH o pandemiji koronavirusa, doprinoseći da se sačuvaju životi i zdravlje građana. 

Veliko priznanje i čestitka medijskim radnicima - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baVeliko priznanje i čestitka medijskim radnicima

– Današnji dan prilika je da se ukaže i na značaj osnovnih principa slobode medija i njihove uloge u jačanju demokratskog društva, a zadatak svih nas koji smo nosioci funkcija jeste da medijskim radnicima omogućimo da svoj posao obavljaju sa što manje prepreka i poteškoća. Još jednom želim da vam čestitam Svjetski dan slobode medija i poželim bolji profesionalni i lični standard, uspješan rad i dobro zdravlje – navodi se u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. 

Avaz


Podijelite vijest