Portal 072info

Tehnološki sektor sve manje zanimljiv u svijetu investicija, ulaže se u “dosadne” dionice

Bez obzira na nestabilnost berze u posljednje vrijeme vrijednost dionica u sektorima kao što je energija, finansijske usluge ili maloprodaja konačno počinju biti zanimljivije ulagačima od tehnološkog sektora.

Akcije velikih tech firmi u posljednje vrijeme padaju, a zabrinutost investitora je veća i zbog najave Donalda Trumpa da će ugasiti Twitter i druge društvene mreže, piše CNN. Uporedo, vrijednost S&P 500 indeksa je porastao za pet posto prošle sedmice dok je indeks rasta S&P 500 skočio za 2,5 posto.

Prema istraživanju globalnih fondova najveći procenat investitora zapravo očekuje da će sada dionice nadmašiti onu vrijednost koju su imale u decembru 2007. godine. Neki od njih se prebacuju na ulaganje u aktuelne vrijednosne sektore, a ne u tehnologijski sektor koji je do sada bio najinteresantniji.

Prema podacima EPFR-a za praćenje uzajamnih fondova sedmični iznos novca koji je uložen u fondove finansijskog i industrijskog sektora do 27. maja dostigao je maksimum za proteklih 20 sedmica, a i fondovi energetskog sektora su sada povećali ulaganja.

Međutim, stare navike teško umiru stoga bi ulagači trebalo da se vrate ulaganju u velike tehnološke dionice, pogotovo ako vrijednosne dionice nastave rasti i dožive promjenu u odnosu na protekli period.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME