Telegram za dan dobio 70 miliona novih korisnika zahvaljujući padu Facebooka

18a400c524506c9ec390f7055cea939c
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Aplikacija Telegram u ponedjeljak je, zahvaljujući šestosatnoj blokadi Facebooka i usluga razmjene poruka kao što su WhatsApp, Instagram i Messenger, dobio više od 70 miliona novih korisnika, rekao je u utorak njegov osnivač Pavel Durov.

Facebook je blokadu pripisao “neispravnoj promjeni konfiguracije”, što je 3,5 milijarde njihovih korisnika spriječilo u pristupu uslugama WhatsAppa, Instagrama i Messengera. Problem je uzrokovao pad globalnog sistema koji je trajao više od šest sati.

– Dnevna stopa rasta Telegrama premašila je sva očekivanja. Izrazili smo dobrodošlicu izbjeglicama s drugih platformi, njih preko 70 miliona u jednom danu – napisao je Durov na svom Telegram kanalu.

Dodao je da su neki korisnici u Sjevernoj i Južnoj Americi možda imali manjih poteškoća jer su milioni ljudi u isto vrijeme pohrlili na Telegram, aplikaciju za slanje teksta i multimedijalnih poruka na Android, iOS i Windows uređajima, ali da je usluga za većinu korisnika uobičajeno dobro radila.

Rusija je saopćila da je taj incident pokazao da je Moskva bila u pravu kada je razvila vlastite suverene internetske platforme i društvene mreže.

GODISNJICA
MARKETING