aab2bd093536d6cdddd7982c60bcb8db
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 8, 2021 @ 21:40
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Vodafone, vodeća telekomunikaciona kompanija u Evropi i Africi, i Telekom Srbija potpisali su ugovor o partnerstvu. Ugovor obuhvata Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

NER FIT

Kako se navodi u saopćenju kompanije, ovim strateškim partnerstvom, Telekom Srbija imat će mogućnost da primenjuje sva znanja i iskustva koja su stručnjaci iz Vodafonea sticali i nadograđivali godinama na globalnom tržištu. Taj poslovni odnos će omogućiti Telekomu Srbija da iskoristi Vodafoneovu vodeću poziciju u domenu digitalizacije potrošačkih proizvoda i ponude servisa. Partnerstvom sa Vodafone Procurement Company (Vodafoneovom kompanijom za nabavke), Telekom Srbija imat će pristup kapacitetima za različite nabavke. To znači da ovo partnerstvo osigurava i uvide u kategorije različitih proizvoda i strateško usmeravanje, konsultantske usluge, odnosno savjetovanje tokom kompletnog procesa nabavki (end-to-end), čime se ostvaruje optimizacija troškova i stvaranje vrednosti, prenosi B92 net.

– Sa oduševljenjem pozdravljamo pristupanje Telekoma Srbija našoj porodici partnerskih tržišta i radujemo se zajedničkom radu u cilju prenošenja našeg znanja i iskustva za potrebe njihovih korisnika u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini – izjavio je generalni direktor Vodafone za partnerska tržišta Diego Massidda.

Telekom Srbija je regionalna kompanija sa dugom tradicijom uspješnog poslovanja, podsjetio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Tokom protekle dvije godine bili smo usredsređeni na transformaciju kompanije, kako bismo mogli da se ravnopravno nosimo sa najrazvijenijim kompanijama u svijetu. Uvjereni smo da će nam saradnja sa Vodafoneom, jednim od globalnih lidera u ovoj delatnosti, osigurati pristup svim važnim resursima u oblasti digitalne transformacije i da će nam omogućiti da povećamo efikasnost našeg poslovanja, da optimizujemo troškove i unaprijedimo korisničko iskustvo – poručio je Lučić.

Vodafone je, ističe se u saopćenju, najveći operator mobilne i fiksne telefonije u Evropi i vodeći globalni opskrbljivač IoT usluga.

LIDER