Teletović: Još nisam u košarkaškoj penziji

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Bh. košarkaš Mirza Teletović sinoć se u Sarajevu družio s novinarima u hotelu “Malak”. U opuštenoj atmosferi s pripadnicima sedme sile, Teletović je kazao kako još uvijek nije donio odluku o nastavku karijere.

Kao što je poznato Teletović je raskinuo ugovor s Milvokijem (Milwaukee) i trenutno je bez kluba.

Obzirom da već dvije godine Teletović nije bio u reprezentaciji, te ako se uzmu u obzir njegovi zdravstveni problemi, kao i to da još nije uvjeren u nastavak karijere, može se konstatirati da se Mirza već oprostio od dresa BiH.

– Uvijek sam s najviše ljubavi igrao za reprezentaciju, davao sve od sebe. Žao mi što nismo napravili još bolje rezultate, ali iz reprezentacije ću nositi samo lijepe uspomene – rekao je Teletović.

Tom prilikom je pojasnio i svoju zdravstvenu situaciju obzirom da je zbog plućne embolije na pauzi već šest mjeseci.

– Trenutno ne razmišljam o košarci. Može se reći da sam na odmoru, uživam sa porodicom i prijateljima u predivnoj Jablanici. Košarka mi je u krvi, od 15 godine sma u ovom sportu, a ko znam već sutra mi se može javiti želja za košarkom i mogu se vratiti. Međutim zasad sam na odmoru do daljnjeg, ali još nisam u košarkaškoj penziji – rekao je jedan od najboljih bh. košarkaša svih vremena.

Avaz.ba