Portal 072info

Teletović “tražena roba” u NBA nakon Eurobasketa

Foto: tuzlalive.ba
Foto: tuzlalive.ba
Foto: tuzlalive.ba

Mnogi timovi u NBA ligi žele Mirzu Teletovića nakon sjajnih nastupa na EuroBasketu, međutim reprezentativac Bosne i Hercegovine se nalazi u planovima Brooklyn Netsa za narednu sezonu i oni nemaju namjeru da ga puste da ide.

Teletović koji je drugi strijelac FIBA-inog Eurobasketa, te Hrvat Bojan Bogdanović koji je od ove sezone član Netsa oduševili su nastupima na evropskoj smotri najboljih selekcija i tako natjerali klub iz Brooklyna da ozbiljno računa na njih.

Portal NetsDaily koji prati bruklinski klub piše kako “Netsi nemaju namjeru da se riješe dvojice igrača koji igraju na Eurobasketu. Mnogi timovi subili zainteresovani, ali su dobili odbijenicu.“

Teletović je bio veoma traženaroba, navodno su Boston Celticsi bili najzagrijaniji da angažuju bosanskohercegovačkog reprezentativca.

„Oba igrača su pokazala vrijednost na Eurobasketu. Teletović je na svojim leđima nosio Bosnu i Hercegovinu, te je sa 21 košem po utakmici, te prosjekom od 7.8 skokova pokazao svoju klasu. Očekuje se da se što prije moguće priključi svojim saigračima iz Netsa“, stoji u tekstu.

NetsDaily

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box