Portal 072info

Teletović: Za grb BiH do kraja života

Mirza Teletović, kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine sinoć je briljirao u dresu NBA ligaša Milwaukee Bucks u trijumfu nad Sacramentom, rezultatom 117:91.

Sa postignutih 22 poena za 21 minut proveden na parketu bio je igrač utakmice, te najzaslužniji za trijumf svog tima. Postigao je sedam trojki iz devet pokušaja, od čega četiri zaredom u trenucima kada se lomio rezultat meča.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

”Nikada nisam gubio vjeru u svoje sposobnosti. Radi toga sam i došao u Milwaukee, da pokažem ono u čemu sam najbolji. Nisam uspijevao biti na željenom nivou u prethodnim utakmicama jer se mnoge stvari nisu poklopile. Ekipa se tražila, tako i ja u njoj. Sada trebamo nastaviti u istom ritmu. Naš tim je spreman za velike stvari. To ćemo dokazati na parketu”, rekao je Teletović, dodavši:

”Za utakmicu sa Sacramentom motivisali su me i pojedini negativni komentari u nekim bh. medijima. Iskreno, to me malo naljutilo, razočaralo, ali i poguralo da pokažem ono u čemu sam najbolji”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon sinoćnje briljantne partije bh. igrača slavni Jason Kidd, trener Milwaukee Bucks bio je oduševljen. Našalio se da je Mirzu krenulo od kada je promijenio frizuru.

”Kad ti ne ide moraš nešto promijeniti. Promijenio sam frizuru i evo krenulo me”, kroz smijeh istakao je Teletović, a onda u ozbiljnom tonu naglasio:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

”Sjajno se osjećam. Način na koji ekipa igra mi odgovara i vjerujem da ću nastaviti ovako. I ekipa i ja možemo još bolje. Tranzicija lopte mora biti još brža”.

I u narednom periodu ima namjeru oblačiti dres nacionalnog tima Bosne i Hercegovine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

”Kako sam i ranije rekao dio sam reprezentacije 13 godina. Ukoliko se zbog rasporeda kvalifikacija pojavi mogućnost da igram za reprezentaciju BiH naravno da ću se odazvati. Odrastao sam uz grb BiH na prsima, tako će biti do kraja karijere i mog života”, poručio je Teletović.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sportplus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sportplus”
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME