Portal 072info

Televizija OBN emituje prvu epizodu Sezone 4 AMC-ovog “Fear The Walking Dead” „Fear The Walking Dead”

 Sarajevo, 10.08.2018. – Kao rezultat ekskluzivnog sporazuma između Televizije OBN i AMC Networks International – Centralne i Sjeverne Europe, OBN će emitirati prvu epizodu željno očekivane nove sezone “Fear The Walking Dead”, 13. augusta 2018. godine u 22.00 sata.

 

“Fear The Walking Dead” je postigao rekordne performanse kada je lansiran, uključujući i prvu sezonu koja je imala najveće rejtinge u historiji američkih kablovskih televizija. Danas je serija rangirana kao broj 3 drama na kablovskim televizijama u SAD-u među odraslim osobama između 18-49 i 25-54 godina.

 

U početku smještena u Los Angelesu, Kaliforniji, a potom kasnije u Meksiku i sada u Teksasu u SAD-u, “Fear The Walking Dead” prati dramatične priče različitih porodica na početku apokalipse. Moraju se ponovo otkriti, učiti nove vještine i usvojiti nove stavove kako bi preživjeli kada se civilizacija srušila oko njih.

Sezona 4 je veća nego ikada, sa Lennie Jamesom kao glavnim likom, koji se pridružio priči iz svijeta “The Walking Dead”.

 

“Fear The Walking Dead” je producirao Scott M. Gimple, uz pomoćAndrew Chambliss i Ian Goldberg, kao i Robert Kirkman, David Alpert, Gale Anne Hurd i Greg Nicotero, uz produkciju AMC Studios. U seriji su Lennie James, Alycia Debnam-Carey, Colman Domingo, Danay Garcia, Garret Dillahunt, Maggie Grace i Jenna Elfman.

 

Posljednjih osam epizoda 4. sezone se premijerno emituje na AMC-u u nedelju 12. augusta u 9:00 sati. / ponedjeljak 13. augusta u 3:00 ujutro CET – istovremeno sa AMC U.S. premijerom – sa brzim ponavljanjem kasnije te večeri u udarnom terminu u 22:00 sata.

 

Emitovanje prve epizode u 22.00 sata će biti isključivo podjeljeno sa Televizijom OBN, lokalnim televizijskim kanalom u Bosni i Hercegovini. Ovim sporazumom, premijerna epizoda Fear The Walking Deada neće doći samo do pretplatnika AMC-a, već i na sva domaćinstva u Bosni i Hercegovini.

 

 

O televiziji OBN

Open Broadcast Network, vodeća komercijalna televizijska mreža u Bosni i Hercegovini koja donosi najgledaniji TV kanal: OBN.

OBN, “free to air” kanal emituje programski sadržaj namjenjen širokoj publici. OBN nam u ovom regionu donosi najgledanije dramske serije: turske, indijske i lokalne produkcije. Zabavni program se sastoji od iskonskog, regionalno priznatog sadržaja. Program OBN obogaćen je poznatim realityjima, vrhunskim kulinarskim emisijama i izvanrednim talk show-ima. Za više informacija posjetite: www.obn.ba

 

 

O AMC Networks International Centralnoj i Sjevernoj Evropi

AMC Networks International Centralna i Sjeverna Evropa, operativna jedinica AMC Networks Internationala, je vodeća međunarodna kompanija u oblasti emitovanja i distribucije tematskih televizijskih kanala. Sadašnji portfolio obuhvaća 14 televizijskih kanala u širokom spektru žanrova uključujući filmove i serije, programe za djecu, zabavu i sport.

Kompanija posluje i upravlja globalnim izvorima JimJam-a, europskim snabdjevačem za Sundance TV i raznim kanalima u centralnoj i istočnoj Evropi kao što su vodeći kanal AMC, Film +, Filmcafe, Film Manija, MGM, Sport1, Sport2, Minimax, Megamax, Spektrum , Spektrum Home i TV Paprika. Pored toga, kompanija također vodi i njemački pay-TV kanal KinoweltTV.

AMCNI CNE kanali su programirani za lokalne publike, jezike i tržišta, a dostupni su u HD-u na brojnim platformama poput on-demand i mobilnih uređaja.

 

Saša Martić, PR

Televizija OBN:

 

Podijelite članak