Portal 072info

TELEVIZIJA ZENICA: Danas 18. godina emitovanja programa

RTVZE

Danas se navršava 18. godina postojanja Televizije Zenica, koja iz godine u godinu kako svoj program tako i kadar nastoji podići na još veći nivo. Pokazatelj tome su i konstantne inovacije kojima svjedoče gledatelji a koje za rezultat donose mnoštvo interesantnih emisija, promjena u šemi, a ne treba zanemariti kako je do sada najveći pomak načinjen od kako je na mjesto direktorica došla gospođa Dženana Sivac.

Podsjećamo, Televizija Zenica emituje program od 25. novembra 1995. godine. U početku je to bilo preko iznajmljenog predajnika i kanala, a 2002. godine dobijena je dugoročna dozvola na 41. kanalu UHF područja na Klopačkim stijenama.

U toku 2008. godine, Televizija Zenica je počela emitovati program na tri nove lokacije – u Orahovici, Nemili (31. kanal) i Puhovcu. Potencijalna populacija gledalaca sada je oko 130.000.

Važno je pomenuti kako TV Zenica emituje program 24 sata dnevno, nastojeći svoje gledatelje maksimalno informisati o svim dešavanjima u Zenici, a otvoreni su da podrže mlade zeničke entuzijaziste o čemu svjedoče mnogobrojne emisije.

Portal 072info svojim kolegama na Televiziji Zenica čestita 18. rođendan uz želje da i dalje nastave biti još bolji, gledaniji i kadrovski obogaćeniji.

Podijelite članak