Portal 072info

Tender za projekt JPP-a: Kantonalna bolnica Zenica traži partnera za Interventnu kardiologiju

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kantonalna bolnica Zenica raspisala je tender za izbor privatnog partnera i dodjelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu (JPP) za realizaciju projekta Interventne kardiologije Kantonalne bolnice Zenica.

Kantonalna bolnica Zenica kroz projekat JPP-a želi proširiti obim usluga i poboljšati kvalitet života pacijenata koji boluju od kariovaskularnih bolesti, a naročito da omogući standard “zlatni sat” na području ZDK.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Projekat JPP-a podrazumijeva projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje i održavanje objekta interventne kardiologije u krugu Kantonalne bolnice Zenica i pružanje zdravstenih usluga iz oblasti interventne kardiologije. u okviru ustanove Poliklinika interventne kardiologije sa dnenvom bolnicom.

Relizacija projekta teći će u dvije faze: prva podrazumijeva kapitalno ulaganje u zgradu, medicinsku opremu i zaposlene u svrhu osiguranja 24-satnog prioritetnog pružanja usluga osiguranicima i pacijentima sa područja ZDK, a u drugoj fazi predviđeno je dodatno ulaganje u medicinsku opremu i zaposlene.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rok trajanja ugovora o JPP-u je maksimalno 27 godina, a planirani početak pružanja usluga je nakon 2022. godine Očekivani obim pacijenata je 1.300 godišnje.
Rok za dostavu ponuda je 15. oktobar.
Vlada ZDk je prije nešto manje od godinu predstavila 39 potencijalnih projekata JPP-a za period 2017.-2019.godina, ukupne vrijednosti 194 ,3 miliona konvertibilnih maraka, oslanjajući se na prethodno usvojeni Zakon o javno-privatnom partnerstvu ZDK.

U BiH je realizovan samo jedan projekat javno-privatnog partnertstva i to u Distriktu Brčko gdje je još 2011. otvoren dijalizni centar u saradnji sa kompanijom “Fresenius Medical Care BH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Indikator.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME