Teniserka pala na doping-testu, tvrdi da joj je supstanca ušla u tijelo tokom seksa

Dajana Jastremska jedna je od najvećih nada ukrajinskog tenisa, ali njena karijera trenutno ne napreduje jer je početkom ove godine suspendovana zbog pozitivnog testa na doping.

Teniserka koja uskoro puni 21 godinu osvojila je u dosadašnjoj karijeri tri turnira, a ova godina trebala je biti godina u kojoj će se probiti u sami teniski vrh.

Početkom prošle godine je ostvarila i ranking karijere, odnosno bila je 21. teniserka  svijeta, ali početak ove godine donio joj je velike nevolje. Bila je pozitivna na mesterolon.

Za sve kriv seks?

Nakon što je suspendovana, izjavila je da će se boriti kako bi spasila svoju čast jer zna da nije koristila ništa nedozvoljeno.

– U mojoj su mokraći pronađen vrlo nizak nivo mesterolona. Obzirom na nisku koncentraciju i negativan uzorak dvije sedmice ranije, dobila sam znanstvenu potvrdu da je pozitivan rezultat moguć kao rezultat neke vrste kontaminacije. Uz to, obaviještena sam da ovu supstancu muškarci koriste kao lijek te da se ne preporučuje ženama zbog štetnih učinaka – rekla je prije pet mjeseci, a sada tvrdi da zna i kako je nedozvoljena supstanca došla u njeno tijelo.

Jastremska je uvjerena da je pozitivna jer joj je njen bivši partner supstancu prenio tokom seksa. Njen bivši partner tvrdi da to nije istina, a napisao je i izjavu za komisiju koja se bavi ovim slučajem.

Otac ukrajinske teniserke ga je zamolio da preda uzorak kose za analizu, ali on je to odbio i više nije sarađivao s odbranom ukrajinske teniserke. Rasplet slučaja trebao bi biti poznat krajem mjeseca.

https://www.instagram.com/p/CH2zRB2D0ec/?utm_source=ig_embed&ig_rid=5d9ec55a-1a6c-4dd4-a8bc-40497ccd1d48
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE