Teren Bilinog polja u narednim mjesecima u novom ruhu

Naša zemlja u ovom trenutku kada je u pitanju infrastruktura za odigravanje utakmica seniorske reprezentacije BiH na raspolaganju ima dva stadiona, Bilino polje i Grbavicu.

Dok je Grbavica prije tri godine dobila novi travnjak, Bilino polje je posljednju rekonstrukciju terena imalo prije devet godina.

Kako je novi predsjednik Vico Zeljković najavio prilikom preuzimanja funkcije prvog čovjeka N/FSBiH, seniorska reprezentacija BiH će svoje kvalifikacione utakmice igrati u Zenici na stadionu Bilino polje, dok će prijateljske mečeve igrati na Grbavici.

S tim u vezi pokrenute su brojne aktivnosti, a kako saznajemo početkom narednog mjeseca teren Bilinog polja bit će u novom ruhu. Nogometni savez BiH će finansirati zamjenu travnjaka na stadionu Bilino polje, ali i još neke stvari koje će se ušminkati do početka naredne sezone, te mečeva naše selekcije koje ih očekuju ove godine.

Zanimljivo da će trenutni travnjak Bilinog polja Nogometni savez BiH premjestiti u Trening centar na Crkvičkom brdu u Zenici, gdje se uskoro očekuje gradnja još jednog terena i proširivanje smještajnih kapaciteta.

Podsjetimo, da je novi travnjak na Bilinom polju posljednji put promijenjen u augustu 2012. godine, a dok je trajala rekonstrukcija, NK Čelik je svoje prvenstvene utakmice igrao na Kamberovića polju.