TERMIN JE PROŠAO: Potaknite porod na prirodan način

Očekivani termin poroda je prošao, a beba još uvijek ne želi van • Ako želite pod svaku cijenu izbjeći dugotrajno ležanje u bolnici i umjetno izazivanje trudova, a želite što prije ugledati svoju bebu, pokušajte ovim prirodnim načinima potaknuti porod • Naravno, u odluci o tome kada će porod započeti glavnu riječ ima vaša bebica, a ovako ju možete potaknuti

Očekivani termin poroda je prošao, a beba još uvijek ne želi van? Ako želite pod svaku cijenu izbjeći dugotrajno ležanje u bolnici, umjetno izazivanje trudova, a želite što prije ugledati svoju bebu, pokušajte ovim prirodnim načinima potaknuti porod. Naravno, u odluci o tome kada će porod započeti glavnu riječ ima vaša bebica, a ovako ju možete potaknuti, piše “Index“.

Akupunktura – Akupunktura uključuje umetanje igre u određene točne na tijelo. Tako se stimulira energija u vašem tijelu da djeluje na određene funkcije, a može se i pokušati potaknuti porod.

Začinjena hrana – Curry, papar ili ljuta papričica začini su koji bi vašu bebu mogli požuriti. Trudnicama se savjetuje jesti začinjenu hranu jer će aktivirati bebu na kretanje, a samim time možda i matericu potakne na prve trudove.

Nadraživanje bradavica – Dodirivanje bradavica može potaknuti početak trudova. Tijelo dodirivanje asocira na dojenje djeteta, te se time oslobađa oksitocin, hormon koji potiče kontrakcije.

Seks – Seks je još jedan način za potaknuti izlučivanje oksitocina. Orgazam će također stimulirati maternicu i potaknuti ju na grčenje.

Kretanje – Pritisak bebine glave iznutra može potaknuti lučenje oksitocina, pa se mamama čiji termin je prošao da se što više kreću. Naravno, nemojte pretjerivati, ali svakodnevna lagana šetnja od sat vremena mogla bi ubrzati dolazak djeteta.

Metode prije kojih se treba savjetovati s liječnikom:

Homeopatski lijekovi – Postoje homeopatski lijekovi namijenjeni upravo ubrzavanju poroda. Iako neke mame svjedoče da su im pomogli, ne postoji znanstveni dokaz za to da one doista djeluju.

Biljni lijekovi – Prije uzimanja bilo kakvih biljnih pripravaka važno je savjetovati se s liječnikom. Mišljenje liječnika koji je upoznat s cijelom trudnoćom mnogo je važnije od glasine za koju ste čuli usput dok ste obavljali kupovinu.

Pomalo bizarni načini da potaknete porod:

Iza ovih metoda ne stoje nikakvi dokazi, već samo priče da pomažu pri ubrzavanju poroda. Pokušajte! Ništa ne možete izgubiti, a vjerojatno ćete se dobro nasmijati!

Puhanje balona – Postoji teorija da duboko disanje i napor pri puhanju balona mogu potaknuti porod.

Vožnja u autu po neravninama ili skakanje po pilates lopti – Postoji vjerovanje da ovo stvarno djeluje!

Gledanje dirljivog filma – Film uz koji ćete se dobro isplakati navodno može potaknuti porod!

Obucite najbolje gaćice – Ovo je omiljena teorija svih pehista kojima ništa ne ide od ruke. Vodenjak će sigurno puknuti baš kada ćete imati svoje omiljene skupe gaćice!