Portal 072info

Terorista otkrio ko stoji iza napada na WTC?

Terorista Zacarias Moussaoui iz svoje dobro čuvane zatvorske ćelije poručio je kako iza napada 11. septembra na američke “blizance” stoji saudijska kraljevska porodica.

Tvrdi kako su članovi saudijske ambasade bili uključeni u zavjeru s otmicom aviona i njihovim rušenjem, a sve kako bi pokušali atentat na Billa Clintona i njegovu suprugu Hillary na njihovom putovanju u Veliku Britaniju, piše CNN.

Moussaoui, inače 46-godišnji državljanin Francuske, tvrdi kako se nekoliko mjeseci prije napada susreo sa agentom američke Tajne službe i kazao mu sve što je znao.

U dva rukom pisana pisma koja su ovog mjeseca zaprimljena na federalnom sudu u New Yorku i Oklahomi, Moussaoui tvrdi da je u to vrijeme uzimao satove letenja u Normanu u Oklahomi gdje je upoznao saudijskog princa i princezu koji su mu dali novac da plati otmičare koji avionima izvršili napad na SAD 11. septembra 2001. godine.

ADvokati saudijske vlade odbacili su njegove tvrdnje i povezanost sa događajima 9/11.

Zacarias Moussaoui, kojemu je inače dijagnosticirana šizofrenija, osuđen jena doživotnu kaznu zatvora zbog terorizma i zavjere s ciljem ubijanja nedužnih ljudi koji su počinjeni 11. septembra 2001. godine.

Moussaoui tvrdi kako je u zatvoru napadnut, i to po nalogu Rmzija Yousefa, koji ga je pokušao spriječiti da svjedoči protiv Saudijske Arabije. Yousef je inače osuđeni terorist koji je bio glavni u napadu na Trgovački centar 1993. godine.

Od Moussaouia se distancirao čak i Osama bin Laden, po čijem je nalogu izveden napad 2001. kazavši da ovaj nije sudjelovao u tome.

Inače, američka vlada vodila je istragu o ulozi Saudijske Arabije u terorističkom napadu na SAD, prenosi Dnevnik.hr.

Iako su ustvrdili kako Saudijci izdašno financiraju al-Quaidu, dokaze da oni na bilo koji način stoje iza napada nisu našli.

cazin.net

Podijelite članak