TEŠANJ | Domar djevojčicu uhvatio za stražnjicu: Uzlazio u svlačionicu dok su se presvlačile

Screenshot 8 15

Dok su djevojčice čekale da uđu u salu, on je prišao sa leđa oštećenoj maloljetnici i rukom je uhvatio za stražnjicu pa stisnuo iako je bio svjestan da na taj način čini bludne radnje nad oštećenom

Zeničko tužilaštvo je okončalo istragu protiv Nermina Skopljaka iz Tešnja, domara uposlenog u Osnovnoj školi “Huso Hodžić”, optuživši ga za krivično djelo bludne radnje, odnosno da je 19. januara ove godine od 18 do 20 sati u sportskoj dvorani prišao maloljetnici i uhvatio je za stražnjicu.

Sve se, stoji u optužnici koju je potvrdio Općinski sud u Tešnju, desilo za vrijeme treninga ženskog košarkaškog kluba Tešanj.

Skopljak ranije nije osuđivan, a iskoristio je priliku kada je veći broj djevojčica stajao u hodniku do ulaza u sportsku dvoranu.

– Dok su djevojčice čekale da uđu u salu, on je prišao sa leđa oštećenoj maloljetnici i rukom je uhvatio za stražnjicu pa stisnuo iako je bio svjestan da na taj način čini bludne radnje nad oštećenom.

Nakon toga se brzo udaljio od nje, a sve je vidio trener S. Dž, koji je stajao sa djevojčicama u hodniku, navodi se u optužnom aktu.

Protiv Skopljaka je podnesena prijava direktoru škole u kojoj je navedeno da se Skopljak i u prethodnom periodu ružno ponašao prema djevojčicama tako što je ulazio u svlačionicu dok su se presvlačile, a pri prolazu pored njih dodirivao ih je po ramenima i rukama, zbog čega su se osjećale neprijatno i uznemireno.

On bi se uskoro trebao naći u sudnici Općinskog suda u Tešnju radi izjašnjenja o krivici piše Oslobođenje.

Prethodni članakNovinar Alispahić: Udarili su na pravo, pravdu, patriotizam…
Sljedeći članakŠta je Čović govorio u Švicarskoj: “Izborni zakon je oružje za treći entitet”