TEŠANJ I OVAJ PUT NA TESTU HUMANOSTI: Veliki humanitarni koncert “Srcem za Emira”

U organizaciji Omladinskog ansamba Tešanj, u četvrtak, 12. maja u Sportsko rekreativnom centru u Tešnju s početkom od 19:00 sati, održat će se veliki humanitarni koncert za teško oboljelog Emira Kotorica Kopu.

Učešće na koncertu su potvrdili jedni od najboljih mladih izvođača sa muzičke scene Bosne i Hercegovine, koji još jednom dokazuju da su pored toga što su veliki umjetnici i ljudi velikog srca.

Na koncertu će između ostalog nastupiti: Nejra Brka, Nermin Handžić, Esad Plavi, Almir Sofić, Elmedin Kadrispahić, Rialda Lokvančić, Adis Škaljo, Emina Tufo, Harun Mehmedagić, Sead Hodžić, Mustafa Omerika, Igor Vukojević i specijalni gost Semir Cerić Koke. Sve izvođače će pratiti orkestar pod rukovodstvom Damira Galijaševića. Voditelj programa je Almir Agić, a u ulozi gosta voditelja će se pojaviti svima dobro poznati Fikret Hodžić.

Cijena ulaznice iznosi 5,00 KM, a iste se mogu kupiti na prodajnim mjestima u Tešnju i Jelahu, u uličnoj prodaji, kao i na ulazu u dvoranu na dan koncerta.

Ovim putem organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da im se pridruže i da zajedno spasimo još jedan život, te okončamo veliku borbu i veliku humanu priču koja se zove “Srcem za Emira”.

Copy

Podsjećamo, Emir Kotorica obolio je 2012. godine od karcinoma debelog crijeva. Dosad je imao tri operacije i to: 06. 09. 2012., operaciju debelog crijeva u Tešnju, 10. 04. 2013., operaciju jetre u Tuzli i 03. 06. 2015. operaciju pluća u Sarajevu. Do danas Emir je primio 42 kemoterapije u Kantonalnoj bolnici u Zenici, na odjelu Onkologije. Međutim, došlo je do progresije bolesti, a zbog toga bi trebao primati biološku terapiju koja se treba i lično sufinansirati sa 40% novca. Radi se o jako skupoj terapiji. Za četiri terapije mjesečno potrebno je 4000 KM.

Ovakvu vrstu terapije bi bilo dobro primati što duže, a najmanje 10 puta, što iznosi 40 000 KM. Sticajem okolnosti, Emir nije u mogućnosti da ovo sam finansira, pa ovim putem moli sve ljude dobre volje da mu pomognu onoliko koliko su i ako su u mogućnosti. Emir bi terapiju trebao početi primati što prije kako bi zaustavio dalju progresiju bolesti na druge organe.

Svi oni koji žele pomoći Emiru u njegovoj borbi, svoja finansijska sredstva mogu uplatiti na broj žiro računa:

199-046-00657960-70 SPARKASSE BANK DD POSLOVNICA TEŠANJ, a za sve informacije i detalje možete pozvati lično Emira Kotorica na broj telefona: 061/711-328.

Ustanimo i pokažimo da imamo jedno veliko srce, te stanimo rame uz rame sa Emirom, kojem je naša pomoć potrebna!

Vidimo se 12. maja u Sportsko rekreativnom centru u Tešnju, na velikom humanitarnom koncertu!

 

Prethodni članakPrije 75 godina rođen Ivica Osim, legenda Sarajeva i FK Željezničar
Sljedeći članakBh. stručnjak za turizam Adis Tanović pravi mapu mjesta u EU gdje muslimani mogu obaviti molitvu