AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Priču o porodici Džanko iz Kraševa smo objavili 14.05.2020.godine., te smo pokrenuli  akciju za prikupljanje sredstava za izgradnju doma ovoj porodici.

Povodom toga želimo da informišemo javnost, da smo za mjesec dana skupili 24 hiljade KM.

Kupljen je plac i počela je izgradnja kuće.  Akciju prikupljanja sredstava za izgradnju kuće je pokrenuo ZOS radio. Veliku podršku smo dobili od poznatih tešanjskih  humanitaraca Amira Šaranovića i Almedina Torića.

Akciji su se pridružile i Majke lavice- Humanitarna stranica.

Želimo da se zahvalimo svima koji su učestvovali u akciji. Puno je onih koji su nas zvali, koji su uplaćivali na račun i onih koji su odlučili pomoći u građevinskom materijalu kako bi  što prije počela  izgradnja  kuće.

Isto tako želimo da obavjestimo javnost da se od skupljenih para kupio plac, da su plaćeni troškovi prepisa, dozvola i sl., te da su se obezbjedile pare za ruke kada je u pitanju gradnja kuće i nešto građevinskog materijala. Dobili smo jedan dio materijala kao što je cement, šljunak, cigla i još nešto materijala. 

Da bi ovaj projekat priveli kraju bit će nam potrebno još materijala poput krova i stolarije.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati na broj 060/344-9911(Almedin), 062/629-747 ( Amir)ili na broj 062/856-865 (ZOS).

ZOS