aa 2
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 29, 2021 @ 8:40
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
FIXGEHALT

U osmoj sezoni “Supertalenta” u nedjelju navečer je briljirao mađioničar Staneli, koji je  porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Njegov nastup nagrađen je najvećom nagradom u kvalifikacionom dijelu, dobio je zlatni taster i direktno prošao u polufinale.

Za „Avazov“ portal otkrio je kako se osjeća dan nakon što je emisija prikazana, kakva su mu bila očekivanja, kada se počeo baviti ovom vrstom posla…-    Preko noći se sve preokrenulo. Moja očekivanja su bila velika, ne bih se ni prijavio da nisam mislio da ću ostvariti veliki uspjeh. To me još više ojačalo i dalo hrabrosti da se borim i izgradim svoju karijeru. Ponosan sam što sam zabavio žiri i cijeli region, ali sam „zlatnim“ prolazom u mojoj branši ispisao historiju – smatra učesnik „Supertalenta“.

Prije 14 godina počeo se baviti ovim poslom.

–    Postajem sve bolji i jači, ali moj nastup sinoć je dovoljno pokazao. Biti mađioničar znači biti posebna osoba, to je moj put – izjavio je.

U svoj rodni Tešanj dolazi često, iako ga je životni put odveo u Švedsku.

–    Tešanj je  predivno mjesto. Svoj talent želim pokazati svim nacijama i ljudima na planeti, a mi, Balkanci, smo takvi, kada nešto želimo, to i ostvarimo. Gdje god budem nastupao, u bilo kojoj zemlji, uvijek ću s ponosom govoriti da sam iz grada Tešnja, gdje žive najbolji ljudi na svijetu – istakao je.

Njegov životni put, kako kaže, bio je težak.

–    Bio je to trnovit put, ali nakon svih ovih godina sve se isplatilo. Uvijek sam htio biti poseban, često me ni moja porodica nije shvatala ozbiljno, ali ja sam oduvijek znao svoj put. Ovaj Tešanjac uspio je da bude prvi. Počeo sam to dokazivati i dokazujem cijeli život, da imam svoj put i da sam poseban – zaključio je Staneli, pravog imena Nurija Kadić. Inače, želja mu je da ga svi znaju samo kao Stanelija.   

LIDER