Tešanjski div Madi ušao u novi biznis

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vlasnici tešanjskog privrednog diva, kompanije Madi, krenuli su s novim biznisom u glavnom gradu BiH – iznajmljivanjem poslovnog prostora, izvještava BiznisInfo.ba.

Madi je krajem 2021. kupio kompleks kompanije Unis Komerc d.d. Sarajevo smješten na Stupu, tačnije u naselju Azići.

Nakon što su imali značajne investicije u taj objekat, nedavno su oglasili da je spreman za iznajmljivanje. Riječ je o skladišnom prostoru i kancelarijama. Objekat, konkretno, pripada firmi Euro Meat registrovanoj u Maglaju, koja je u Madijevom vlasništvu.

ČITAJ JOŠ:  BRAVO ZENICO: Šleper pomoći za unesrećeni narod Turske

Kompleks se prostire na površini od 25.000 metara kvadratnih, od čega 5.140 m2 skladišnog prostora, 500 m2 kancelarijskog prostora i 19.360 m2 ekonomskog dvorišta. Ovaj administrativni-logistički centar nalazi se na adresi Azići br.20, Sarajevo. Udaljenost od autoputa i silazak na regionalnu cestu M-17 cca 1,3 km (Stupska petlja).

Kompanija Madi iz Tešnja jedan je od regionalnih lidera u proizvodnju pilećeg mesa, ali se bavi i drugim vrstama poslova, te konstantno investira i širi poslovanje. Nedavno su odlučili da uđu i u biznis proizvodnje električne energije te su osnovali firmu MI Power koja će se baviti proizvodnjom električne energije iz sunca.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA TUGUJE: Zauvijek nas je napustio Nermin Nuhić Brada

Biznisinfo

GODISNJICA
MARKETING