Portal 072info

Tešanjski zvaničnici obišli Opću bolnicu Tešanj

Tešanjski zvaničnici su, tradicionalno, i ovog Kurbani bajrama obišli tešanjsku Opću bolnicu i njene pacijene. Podijeljeni su prigodni pokloni za pacijente dječijeg odjeljenja ove, jedne od najuspješnijih zdravstevnih ustanova u BiH, koje je uručio načelnik općine Tešanj, Suad Huskić.

Ova posjeta je imala i radni karakter gdje se govorilo o budućnosti i perspektivama zdravstva. Menadžment je upoznat sa planiranim aktivnostima Agende 2026 u kojoj, pored ostalog, stoji da je prioritetan budući cilj reforma zdravstvenog sektora.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Predviđeni integracijski procesi fondova zdravstevnog osiguranja se moraju realizovati, ali istovremeno, i principijelno definisati odnosi privatne i javne prakse – istakao Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, te dodao da treba precizno definirati okvire primarne, sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite stanovništva.

– Osnovno pitanje trenutno u zdravstvu je drastičan odlazak mladih kvalitetnih zdravstevnih radnika u inostranstvo. Moramo odlučno riješiti to pitanje, s obzirom na jaku kampanju odlaska medicinskog osoblja van Bosne i Hercegovine – dodao je Mehmedović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U ime pacijenata i uposlenika Opće bolnice Tešanj na ovoj posjeti se zahvalio dr. Hasan Škiljo, direktor ove zdravstvene ustanove.

nezavisni/FENA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME