TEŠKA I NEPRAVEDNA SUDBINA IBRAHIMA DELIĆA: Zbog sudskih troškova mu oduzimaju kuću

Screenshot 7 305
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ibrahim Delić DB Armije BiH, ranjavan šest puta, RVI 90% prve kategorije

Poznat javnosti po tome što je među prvima procesuiran zbog odlaska u Siriju, kada nije bio ni donesen zakon u BiH o zabrani odlaska naših državljana na strana ratišta. Boravio je 2013-te godine, 2 mjeseca i 10 dana a kada je vidio neslogu među muslimanima Sirije, uspio se vratiti kući.

Sve namješteno? 

“Po povratku je isljeđivan, praćen, privođen u Sipu. Protiv njega je podignuta optužnica zbog udruživanja u grupe i činjenja djela koja imaju naznake terorizma. Ponuđen mu je sporazum o saradnji sa Sudom i Tužilaštvom BiH, uz minimalnu ili nikakvu kaznu, na što Ibrahim nije pristao, kaže za portal Istinavitez.ba naš sagovornik.”

” Kako da priznam da sam terorista, kada ja to nisam? Muslimanu koji ima bradu i jače poimanje vjere, te još živi u Bočinji namah daju kvalifikaciju teroriste?! Ne, ja sam Bošnjak, vjernik, Islamske vjeroispovjesti, od malih nogu upražnjavam vjeru, učim o vjeri i nisam nikakav terorista, kao što su to breme mi nametnuli tada…”

Čovjek je iskren. Dobrota, iskrenost i poštenje zrače iz njega i imamo utisak da ga te osobine i koštaju u životu. Odležao je Ibrahim dvije godine zatvora, vratio se svojoj djeci, kojih ima šestoro. Tada su svi bili mali. Ima jednu kćerku(7) koja je pod stalnim terapijama i liječenju jer boluje od epilepsije.

Stigoše Ibrahima i njegovu porodicu i druge nedaće, daleko teže od zatvora a to su sudski troškovi u iznosu od 14 000 KM. 

On to trenutno nije u mogućnosti da plati i Sud BiH će mu za koji dan oduzeti, tj. zaplijeniti porodičnu kuću i imanje a on sa ženom i djecom mora u novu, potpunu neizvjesnost.

Kome da se obratim? 

“Odužio se proces, htjeli su da priznam nešto što nisam i nastali su sudski troškovi, koje nisam u mogućnosti izmiriti. Allah dž.š. daje nafaku i po Njegovom će sve i biti”, govori Ibrahim o teškoj sudbini sa suzama u očima. “Kome da se obratim? Koga briga za mene kojeg su osudili kao teroristu u vrijeme kada to propisima u BiH nije zabranjeno, niti ikako regulisano. Tada je odlazak u bilo koju državu na svijetu bio normalna stvar a ja sam dokazao da nisam nikakav terorista, niti ikome prijetnja a pogotovo svojoj BiH ali šta to sada vrijedi?! Kuću će mi oduzeti, to je tako, moram se snalaziti, iznaći nešto, tražiti pod kiriju kakav objekat, šupu, razapeti šator, nešto moram učiniti”

Ne možemo se oduprijeti utisku o velikoj nepravdi prema ovom čovjeku, koji je dokazao da je ispravan, kojeg poštuju i cijene čak i komšije Srbi. Ibrahim će zbog troškova Suda i Tužilaštva, nastalih dokazivanjem da je čovjek terorista, te njegovim čvrstim stavom da on to nije, ostati bez porodične kuće!

Bošnjak vjernik, još sa bradom, iz Bočinje i to je dovoljno da mu oduzmu kuću i imanje zbog troškova nametnutog i montiranog procesa.

GODISNJICA
MARKETING