Portal 072info

Teška situacija u BiH pogodila i moćnu Coca-Colu, razmišljaju o gašenju?

Glavnim gradom Bosne i Hercegovine bruji priča kako se kompanija „Coca-Cola“ HBC B-H d.o.o. nalazi u izuzetno teškoj situaciji, a da čak razmišljaju o gašenju ove ispostave ili premještajem kompanije u neku drugu zemlju, piše novinska agencija Patria

Međutim, iz ove kompanije u izjavi za Patriu nisu detaljisali o problemima s kojim se suočavaju. Navodno je promet enormno pao, pa se spremaju i otkazi, a iz ove komapnije ne kriju da je teško makroekonomsko okruženje pogodilo i njih.

Alma Šahbaz, rukovoditeljica komunikacija i odnosa sa zajednicom „Coca-Cole“ Sarajevo kaže da je ovo druga po veličini sistema punionica proizvoda kompanije Coca-Cola u svijetu, kompanije izlistane na Londonskoj berzi i uvrštene u DJSI i FTSE4Good indekse održivosti.

– Coca-Cola Sarajevo uredno izmiruje svoje zakonske obaveze. Naša kompanija je lider na tržištu bezalkoholnih pića u Bosni i Hercegovini i jedan od najvećih generatora PDV-a u zemlji. Kao i na sve kompanije koje posluju na bh. tržištu, utjecaj nepovoljnog makroekonomskog okruženja se odražava i na naše poslovanje – kazala je Šahbaz.

Dalje je navela da kontinuiranim unapređenjem efikasnosti svojih poslovnih procesa „Coca-Cola“ HBC B-H d.o.o. Sarajevo nalazi način da prevlada ove utjecaje, održi stabilno i uspješno poslovanje i doprinese privredi naše zemlje.

– Vjerujemo da ćemo, čim to makroekonomski uslovi dozvole, doprinijeti razvoju tržišta i dugoročno biti značajan faktor razvoja bosanskohercegovačke privrede i zajednice – dodala je Šahbaz.

Inače, Coca-Cola u Bosni i Hercegovini danas zapošljava 330 ljudi, koji su u strahu od mogućih otkaza.

bh-index.com

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box