Teška sudbina sestara Kljajić: U požaru izgubile dom, nemaju gdje

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U bihaćkom naselju Repušina požar koji se dogodio u noći sa 26. na 27. maj odnio je dom sestrama Kljajić. Od kuće je ostalo samo zgarište na kojem nisu mogle ostati, a nisu imale kamo poći.

Put ih je nanio do Anele Dedić, kojoj su pokucale na vrata, a ona ih primila u svoj dom. Dopustila im je da se okupaju, oprala im je odjeću, nahranila ih i napila. Međutim, moralo se potražiti dugoročno rješenje. Dedić im želi pomoći ali ne može sama. 

Na vrata su joj pokucale bez igdje ičega, samo s kesom u ruci.

– Pitali su me mogu li se okupati, prenoćiti tu. Ja sam im dozvolila, oprala sam im i odjeću, napravila kafu. One su spavale, nisu se čule do jutros. Obje su bolesne, jedna sestra je iole razumna, dok je druga težak slučaj.

Iskreno, nisam spavala cijelu noć. Nije mi bilo svejedno, ali sam željela pomoći, koliko god mogla – ispričala je Dedić za portal “Avaza”.

Dedić im je otvorila vrata svog doma, međutim, kako kaže, sestre su bolesne i potrebna im je njega.

– Uputila sam ih u Centar za socijalni rad. One su tamo otišle, pa su im ovi rekli da ne znaju šta će. Jadno, prejadno. Valjda će neko obratiti pažnju na njih. Ja od sebe pokušavam dati koliko mogu, ali teško je – ispričala je Aneli Dedić za “Avaz”.

Svi koji žele pomoći sestrama da se jave Aneli Dedić na broj telefona 063 281 073.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING