Teške povrede u igri s petardama: Dječaku amputirana tri prsta

petarda

Maloljetnik iz Bijeljine koji je povrijeđen prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava operisan je i hospitalizovan u Klinici za dječiju hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, potvrđeno je iz UKC.

Načelnik Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju UKC Nikola Baroš rekao je da je pacijentu izvršena amputacija palca, kažiprsta i trećeg prsta desne ruke, a prisutna su i oštećenja četvrtog i petog prsta, kao i veliki defekti na šaci desne ruke.

“Nakon operativnog zbrinjavanja, pacijent je hospitalizovan u Klinici za dječiju hirurgiju UKC Republike Srpske”, navode iz UKC.

Povrijeđeni dječak je iz bijeljinskog naselja Pučile i ostaće u UKC na daljem praćenju i liječenju.

Iz UKC je potvrđeno Srni da je dječak, 2009. godište, u subotu, 2. januara, u poslijepodnevnim satima sanitetskim vozilom Doma zdravlja Bijeljina dovezen u UKC. Policija je izvršila uviđaj lica mjesta na dječijem igralištu u bijeljinskom naselju Pučile i o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Policijska uprava Bijeljina ponovila je apel roditeljima da djecu upoznaju sa mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotihničkih sredstava, ističući da petarde nisu igračke i da ne postoji bezopasna pirotehnika.

Dežurni ljekar Doma zdravlja prijavio je policiji 2. januara u 13.22 sati da je dovezen maloljetnik, rođen 2009. godine, iz bijeljinskog naselja Pučile sa teškim povredama koje su nastale od petarde, odnosno rakete.

Prethodni članakBegić: S lažima se ne želim boriti, ne mogu podržati ni jedan Misimovićev prijedlog
Sljedeći članakPotvrđena optužnica protiv Novalića, Hodžića, Solaka i Milićević u predmetu “Respiratori”