Portal 072info

TESLIĆ | Brutalno se iživljavali nad sugrađaninom: Za premlaćivanje 19-godišnjaka dobili po dvije godine i osam mjeseci zatvora

Armin Jašarević (24) i Branko Jurić (23) danas su u Osnovnom sudu u Tesliću prvostepenom presudom osuđeni na po dvije godine i osam mjeseci zatvora za brutalno premlaćivanje svog sugrađanina, 19-godišnjeg Bogdana Rakića.

Kako pišu “Nezavisne novine”, optuženi nisu prisustvovali izricanju presude.

Premlaćivanje se desilo u novembru 2016. godine.

Podsjetimo, kako je stajalo u optužnici, prethodnom dogovoru, a s ciljem da zastraše Rakića, Fiat Puntom, kojim je upravljao S.A., odvezli su Bogdana na planinu Borja.

Tokom vožnje su ga pitali “što si nas drukao policiji?”.

Po dolasku na Borje, optuženi je rekao vozaču da zaustavi i ugasi vozilo i ostavi upaljena kratka svjetla, te da ostane u autu. Jedan od optuženih udario je Rakića u grudni koš, a ovaj se prevrnuo unazad nekoliko metara.

Na naređenje optuženih da dođe do njih, on je došao, nakon čega ga udaraju nogama. Jedan od optuženih izvadio je makaze iz jakne, te su počeli naizmjenično da mu sijeku kosu, bradu i lijevu trepavicu na oku.

Rakić pada, otežano diše, dok mu krv ide iz usta i iz nosa, ali se tortura ne završava. Naredili su mu da se skine go.

Nešto kasnije naređuju mu da se obuče, a dok se Bogdan oblačio, dobija novo naređenje – da donjim vešom obriše krv iz nosa i usta.

Optuženi tada iz vozila vadi sajlu i njom veže Rakića za drvo, a pošto se Bogdan žali da otežano diše, odvezao ga je, ali iživljavanje ne prestaje. Optuženi su mu naredili da se baci unazad niz liticu u šumi, na šta ih je on molio da to ne radi, ali se na kraju ipak morao baciti.

Zatim ga jedan od optuženih pita da li je žedan, a kada je rekao da jeste, naređuju mu da pije urin, govoreći mu “evo ti, pij”.

Nakon što je popio urin, optuženi ga nastavljaju mlatiti, a zatim mu naređuju da sjedne u vozilo, nazad, iza suvozača, te kreću prema Tesliću, navode “Nezavisne novine”.

Avaz.ba

Podijelite članak