Tetka Zilha o ženi kojoj je pomagala: Neka niko ne zamisli osjećaj slijepe žene, a vi joj vidite suze kako idu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Zilha Šeta, poznatija i kao tetka Zilha, u razgovoru za „Avaz“ kaže kako je do 1. aprila imala skoro 700 korisnika. Bez obzira kako je teška bolest zahvatila cijeli svijet ona i dalje odlučno pomaže svima kojima je to potrebno. 

Dok je nekada starija populacija bila najčešće korisnik kuhinje, danas su to samohrani roditelji sa djecom.Ni tetka Zilha nije bila pošteđena smrtonosnog virusa s obzirom da je u svojoj široj porodici već imala nekoliko slučajeva. Na sreću, sve je prošlo u najboljem redu.

– Umor sustiže ali još je rano i dalje je lijepo. Prvo što su nastali Ramazanski dani, a drugo što mogu pomoći, kazala je Zilha Šeta iz Narodne kuhinje Stari Grad.

Oni koji ne smiju doći zbog koronavirusa do Narodne kuhinje omogućena su dva vozila dostave na kućnu adresu iz iste. Treće auto omogućeno je od strane Općine Stari grad. Emotivnih susreta na pretek. Tetka Zilha kaže kako je jedna od Ramazanskih korisnica ostala slijepa, te da je redovno posjećuje.

– Kad smo njoj donijeli prvi iftar, neka niko ne zamisli osjećaj slijepe žene, a vi joj vidite suze kako idu. Jer kaže, “kako sam se razbolila niko mi vrata nije otvorio”. To mi je bila nadoknada od Allaha za sve lijepo što sam činila za ove godine kad sam njene suze vidjela – kazala je tetka Zilha.

Više pogledajte u našem videu.