79ADFDB3 6BAE 4216 8102 A7336C23EBD4
AUTOR: K.H.
DATUM: Oct 15, 2021 @ 22:39
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Povodom teksta da je firma TGT Tehno gas Laktaši u prigovoru Agenciji za lijekove BiH priznala da nije registrovana za promet i proizvodnju lijekova, iz ove kompanije su reagovali s informacijom da Stanislav Čađo nije vlasnik već direktor.Navode da je Čađo direktor ovog akcionarskog društva, a struktura akcionara je sljedeća:

  1. SOL SpA Monza 75,175 posto
  2. PRED AD Banja Luka 6,907 posto
  3. Fond za restituciju RS ad Banja Luka 3,478 posto
  4. Ostali (sitni akcionari, ukupno 226 fizičkih I pravnik lica) 14,44 posto
FIXGEHALT

Saopćili su da svi navedeni podaci dostupni na Banjalučkoj berzi.

Podsjetimo, obrazlažući tenderske uslove UKC Banja Luka za nabavku kisika iz 2020. godine TGT Tehno gas kaže kako je u tenderu jasno navedeno kako se traži dostava medicinskog kisika od ponuđača koji ima licence Agencije za lijekove BiH, za proizvodnju i distribuciju takvog kisika.

“Ali isto tako je navedeno da će, ukoliko se niko od takvih pravnih osoba ne javi na tender, biti uzete u obzir ponude i ostalih pravnih osoba koje nemaju takvu registraciju kod agencije. Ovo je sasvim logično, jer je potreba za kisikom u liječenju koronavirusa ogromna. Još da konstatujemo da smo se na tender javili samo mi, jer smo jedino mi imali zadovoljavajuće količine kisika”, napisao je Čađo.

Čađo između ostalog traži od Agencije za lijekove BiH da im poništi zabranu prometovanja i proizvodnje kisika, jer smatra da se radi o nezakonitom dokumentu čije provođenje bi izazvalo nesagledive posljedice po zdravlje bolesnika koji se nalaze na liječenju i čije zdravstveno stanje zahtijeva podršku kisikom.

LIDER