Tihomir Brajković preuzeo vlasništvo nad kompanijom koja u centru Sarajeva planira izgraditi neboder

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Tihomir Brajković, koji je investirao u izgradnju nekoliko stambenih kompleksa u Sarajevu, preuzeo je vlasništvo nad kompanijom Palace Investments koja u centru grada namjerava izgraditi neboder sa 22 sprata.

Prema registru poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini, Brajković je upisan kao osnivač i direktor Palace Investmentsa. Prethodno je kao vlasnik bila navedena firma PET Engineering iz Švicarske.

Brajković se od početka povezivao sa Palace Investmentsom, ali je sredinom februara 2020. za Klix.ba izjavio da “nije tačno ono što se piše”. Plan njegove kompanije jeste da u sarajevskom naselju Marijin Dvor, u blizini tržnog centra Alta i Uniticovih nebodera, izgradi neboder sa 22 sprata imena “Marija Green Tower”.

Podaci iz registra poslovnih subjekata o kompaniji Palace Investments

Podaci iz registra poslovnih subjekata o kompaniji Palace Investments

Skupština Kantona Sarajevo je početkom 2020. prodala dio zemljišta na kojem je planirana spomenuta građevine. Prema regulacionim planovima i odlukama Općine Centar predloženo je da na navedenom prostoru budu dva tornja sa po 22 sprata, od kojih bi jedan bio onaj Palace Investmentsa.

Palace Investments je na tom prostoru nedavno napravio parking, dok je Kantonalni sud u Sarajevu sredinom aprila ove godine prekinuo postupak ove firme protiv Općine Centar. Postupak je prekinut do pravosnažnog okončanja upravnog spora.

Prema registru poslovnih subjekata, kapital Palace Investmentsa iznosi 3.184.220 KM, od čega je 2.000 KM u novcu. Kapital u stvarima iznosi 3.182.220 KM.

Brajković je vlasnik i kompanije Tibra Pacific koja je na području Ilidže i Otoke napravila nekoliko stambenih kompleksa. Plan te kompanije jeste da izgradi i stambene zgrade na Čengić Vili.

Klix.ba