Tijana je sliku svoje bebe okačila na forum: Nakon pet godina je zažalila

Kada je Tijana B. objavila fotografiju svoje tek rođene kćerke na jednom internet foumu prije pet godina, nije ni pomišljala da bi slika njenog slatkog zamotuljka mogla da postane viralna. I to iz sasvim pogrešnog razloga.

Ponosna na to što je upravo postala majka, Tijana je nekoliko mjeseci nakon porođaja napisala priču o svom iskustvu u trudnoći i uz nju objavila fotografije svoje kćerke. Nakon skoro pet godina pronašla je te iste slike na Fejsbuk stranici koju prati preko 105.000 korisnika, uz komentar koji bi trebalo da motiviše korisnike ove društvene mreže da lajkuju i dijele fotografiju na svojim profilima, piše zena.blic.rs.

– Nakon šetnje sa djecom, sjela sam za kompjuter i primjetila da me je prijateljica tagovala na mojoj slici iz porodilišta. Bila sam šokirana jer je u komentaru ispod moje privatne fotografije pisalo je moja kćerka upravo rođena i na osnovu te fotografije tražili su lajkove. Kontaktirala sam administratore, ali mi nisu ništa odgovorili, a kada sam ih javno ispod te slike pitala zbog čega su iskoristili privatnost moje porodice, blokirali su me, a pitanje izbrisali – požalila se Tijana.

Ubrzo slika njene kćerke postala je viralna, jer ovo nije bila jedina stranica na Fejsbuku na kojoj je objavljena. Neko od administratora jedne od stranica koje su šerovale ovu fotografiju joj se javio i opravadao da dotičnu sliku nije skinuo s njenog privatnog Fejsbuk profila, već sa foruma na kome je to objavila prije pet godina, ali gdje je sadržaj još uvijek vidljiv i slobodan za korišćenje.

Tijana na svom Fejsbuk profilu ima oko 800 prijatelja i kaže da vjeruje da na ovoj društvenoj mreži nema opasnosti jer mahom sve svoje prijatelje poznaje i da se uglavnom radi o porodičnim prijateljima koji takođe imaju djecu. Ipak, navodi da ubuduće nikada neće objavljivati lične fotografije na drugim internet platrormama i da će se svakako posavjetovati i s advokatom povodom ove neprijatne situacije, prenosi zena.blic.rs.

bh-index.com

Prethodni članakYouTube uvodi reklame koje niko neće moći da preskoči
Sljedeći članakNova pravila u Dubrovniku: Turisti oprez, ako ovo učinite morat ćete platiti vrtoglavu kaznu!