TikTok uvodi brojne novitete

Pojavili su se izvještaji da TikTok testira igre, u okviru svoje aplikacije u Vijetnamu, a u pitanju je uvertira pred veliki proboj u gaming sferu.

Predstavnik kompanije je, za Reuters, potvrdio testiranje HTML5 mini igara.

“Uvijek tražimo načine da ojačamo našu platformu i redovno testiramo funkcije i integracije koje su od vrijednosti za našu zajednicu”.

Izvori, koji su upoznati sa ovim planovima TikToka, ukazuju na to da su u planu igre koje će imati reklame, a bit će dostupne iz biblioteke kompanije ByteDance. Navodi se da bi ova opcija mogla da pojača količinu vremena koju korisnici provode u TikTok aplikaciji.

TikTok je prošle godine objavio partnerstvo sa kompanijim Zynga (poznatoj po igri FarmVille), na kreiranju Disco Loco 3D igre. U pitanju je HTML5 neprekidni “runner” koji bi mogao da radi u okviru aplikacije. Sada izvještaji sugerišu da je to samo početak TikTokovih gaming ambicija.

Copy

Pored toga, TikTok testira i softver za striming igara, sa svojom Live Studio opcijom za PC. Takođe je određenim kreatorima omogućeno da dodaju više interaktivnosti, preko mini aplikacija u video klipovima.

Prethodni članakDetalji stravične nesreće: Poginula majka tromjesečne bebe
Sljedeći članakPrva javna kuhinja za bebe u BiH: “Često jedan obrok za bebe mora biti i obrok za cijelu porodicu”