849C856B 7798 4432 99F4 C74C9F831457
AUTOR: P.D.
DATUM: kol 14, 2021 @ 22:20
KATEGORIJA: Internet / Zabava
FIXGEHALT

TikTok je najavio da će radi bolje zaštite svojih mlađih korisnika uvesti nove bezbjednosne funkcije osmišljene da zaštite tinejdžere dok koriste aplikaciju.

NER FIT

Jedna od tih bezbjednosnih funkcija za mlađe korisnike će biti opcija za DM-ove koja će biti podrazumijevana a koja će spriječiti da mladi korisnici primaju poruke od bilo kog. 

Prije ovoga i za sve ostale koji su stariji, podrazumijevano je bilo podešeno na “Prijatelji”, što znači da je moguće slati i primati poruke od ljudi koje pratite i koji su vam uzvratili praćenje, prenosi B92.

TikTok će takođe uvesti svojevrsni policijski čas u svoju aplikaciju, gdje oni od 13-15 godina neće primati push obavještenja poslije 21h, a oni od 16-17 poslije 22 sata.

Tekst se nastavlja nakon reklame

To ih neće spriječiti da koriste aplikaciju, ali je vjerovatno ideja da ako djeca ne primaju obavještenja od aplikacije, ona će im manje odvlačiti pažnju.

Apple i Google već imaju neki oblik roditeljskog nadzora kada su u pitanju iOS i Android, pa će ovo biti samo dodatne funkcije za neku vrstu zaštite djece.

“Naš prioritet je osigurati tinejdžerima na TikToku bezbjedno iskustvo prilagođeno njihovom uzrastu dok stvaraju i dijele na našoj platformi”, kažu iz kompanije.

LIDER