TikTokom širi se novi izazov opasan po život

Screenshot 1 29
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon brojnih opasnih izazova koji su se u posljednje vrijeme proširili društvenim mrežama, na TikToku pojavio se još jedan novi.

Izazov nazvan “Lug Nut Challenge” sastoji se od toga da ljudi otpuštaju šarafe na točkovima automobila. Nakon toga, snimaju što će se dogoditi te posljedice objavljuju na popularnoj društvenoj mreži.

Neki od njih to rade na svojima automobilima, dok mnogi izabiru vozila nedužnih učesnika u saobraćaju koji zbog toga mogu nastradati.

Posljedice svakako mogu biti opasne što dokazuje i slučaj iz Massachusettsa. Kako navodi Revija HAK, jedan je vozač iz te američke države bio žrtva novog izazova.

Neko mu je otpustio šarafe na točkovima automobila što je rezultirao padom točka s njegovog vozila za vrijeme vožnje.

Osim toga, u SAD-u je zabilježen niz slučajeva otpuštanja šarafa, međutim srećom bez većih posljedica. S obzirom na to da društvenu mrežu TikTok najviše prate djeca, koju razni viralni izazovi posebno zabavljaju, učitelji širom Amerike posebno su zabrinuti.

GODISNJICA
MARKETING