Screenshot 3 57
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti
Kurbani 2021

Patrik Radotić ima 17 godina, volontira, glumi, aktivan je u filmskim radionicama, a u slobodno vrijeme druži se s izviđačima u prirodi.

Prije nekoliko dana je pred sebe stavio novi izazov. Patrik je hodao od Zagreba do Rijeke s namjerom da prikupi donacije za djecu koja sebi ne mogu priuštiti osnovne školske potrepštine. Postavio si je cilj prikupiti 20.000 kuna i napuniti 100 ruksaka za djecu iz porodica slabijeg imovinskog statusa.

“Jednostavno volim izazove i volim boraviti vani pa mi je pala na pamet ideja da si ove godine stvarno pomaknem granice i napravim pravi izazov pa da othodam 180 kilometara od Zagreba do Rijeke“, ispričao je za RTL.

Plan mu je bio u četiri dana prehodati svaki dan 50-ak kilometara preko Karlovca, Vrbovskog i Hreljina. Na putu su ga pratili njegovi roditelji automobilom, a u večernjim satima s njima bi se sreo na dogovorenim odredištima kako bi mu donijeli hranu i odveli ga u prenoćište.

Inače, Patrik je volonter udruženja Mali zmaj koje organizuje prikupljanje školskog pribora, namijenjenog djeci iz socijalno ugroženih obitelji.

“S obzirom na izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalaze svi naši registrirani korisnici, djeca koja pohađaju školu često su zakinuta čak i u najosnovnijim potrepštinama, poput svesaka ili olovki”, navedeno je na stranicama Malog zmaja.