Portal 072info

Tinejdžer ispred škole zapalio zastavu BiH

slika

Policija je privela maloljetnika (16) zbog paljenja zastave BiH u krugu Srednjoškolskog centra ”28. juni” u Istočnom Novom Sarajevu.

Slučaj je policiji prijavljen u utorak oko 13.20. Iz CJB Istočno Sarajevo navode da je o događaju obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH u čijoj nadležnosti su uništavanje nacionalnih simbola.
“Tužilac je dao saglasnost da policijski službenici preduzmu sve mjere i radnje u vezi s utvrđivanjem odgovornosti maloljetnika za krivično djelo uništavanja nacionalnih simbola”, saopšteno je iz policije.

Nakon saslušanja u policiji, šesnaestogodišnjak je pušten da se brani sa slobode i protiv njega je podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog uništavanja nacionalnih simbola.

Psiholog Aleksandar Milić smatra da emotivno labilni pojedinci prihvataju ekstremne stavove poput demoliranja, paljenja i sličnog.

“Ono što je još gore jeste da se sada može očekivati i na drugoj strani sličan čin spaljivanja neke druge zastave”, navodi Milić.

Po njegovom mišljenju neophodno je što prije sankcionisati ovakve postupke i poslati poruku kako se slično ponašanje ne bi proširilo na masu, da ne bismo dobili slučaj poput onog u Hrvatskoj i ustaškog povika “Za dom spremni”.

“Zato je neophodno preventivno djelovati, te adekvatno sankcionisati ovakvo ponašanje”, rekao je Milić.

Izvor: Nezavisne novine

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box